Yabancı dil eğitiminde 65 yıllık bir deneyime sahip olan Türk Amerikan Derneği - TAD Yabancı Dil Kursları, Gebze'de bir süre önce hizmete girmişti. TAD Gebze'nin resmi açılışı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katıldığı bir törenle gerçekleşti. Açılışa Hisarcıklıoğlu ile birlikte Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Engin Güzel, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, GTO Kurucu Başkanı İbrahim Başaran, AK Partili ve CHP'li ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri, Gebze Artvinliler Derneği Başkanı Osman Alkan, eğitimciler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.  Hisarcıklıoğu ve beraberindekiler kurdele kesiminin ardından sınıfları gezip eğitim gören öğrenciler ile sohbet etti. 

ÖZEL EĞİTİM ŞİRKETLER GRUBU BÜNYESİNDE

Hacı Halil Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, İkizhan 1 İşhanı, üç ve dördüncü katlarında hizmet veren TAD Gebze, Gebze'ye İsmail Yaşar, Canan Önal, Yasemin Yılmaz ve Ergün Doğan ortaklığında kazandırıldı. Mutlukent Mahallesi'ndeki Özel Yeni Umut Temel Lisesi'ni de Özel Eğitim Şirketler Grubu bünyesinde Gebze'ye kazandıran ortaklar, yeni ve köklü bir eğitim kurumunu daha Gebze'ye kazandırmanın mutluluğunu yaşadı. 8 sınıfta 8 öğretmenle 4 ile 65 yaş arasındaki kursiyerlere hizmet veren TAD Gebze'de halen İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca ve Rusça dillerinde eğitim veriliyor. Talep olması halinde farklı dillerde de eğitim verilecek. 

HER İŞYERİ BİR İSTİHDAM KAPISI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TAD Gebze'nin açılışında yaptığı konuşmada her işyeri açılışından büyük mutluluk duyduğunu çünkü her işyerinin yeni bir istihdam kapısı olduğunu söyledi. Her yıl 900 bin genç nüfusun eklendiği ülkemizde en önemli meselenin işsizlik ve istihdam olduğuna işaret eden Hisarcıkloğlu, TAD Gebze'de 18 kişiye istihdam olanağı sağlandığını öğrenince de memnuniyetini ifade etti. 

GENÇLER YABANCI DİL ÖĞRENMELİ

Gebze'nin sanayi kenti olduğunu belirtip sanayinin ihracat ile olan ilişkisine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu yabancı dil bilmeden ihracat yapılamayacağını kaydetti. Gençlerin en az bir yabancı dil bilmelerini, bir dünya dili olan İngilizce'nin ise olmazsa olmaz olduğunu kaydeden Hisarcıkloğlu, "Gençler yabancı dil ile birlikte bilgisayarda bilmek zorundadır" diye konuştu. Türk Amerikan Dil Derneği'nin ülkemizdeki en eski dil kurumlarından biri olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu bu anlamda Gebze'nin önemli bir kurum kazandığını söyledi. Hisarcıklıoğlu'na konuşmasının ardından TAD Gebze'nin kurucu ortaklarından İsmail Yaşar tarafından günün anısına anı tabağı verildi. 

HER YAŞTAN GRUBU EĞİTİM

TAD Gebze Kurucu Ortağı ve Müdürü Canan Önal açılışta yaptığı konuşmada Türkiye’nin ilk Yabancı Dil Kursu olan TAD’da  her yaştan gruba dil eğitimi verdiklerini belirtti. Önal birçok kurumsal firmaya yönelik eğitim hizmetlerinin sadece kurs merkezinde değil aynı zamanda firmada gerçekleştirilebildiğini söyledi. Yabancı dil eğitiminde 65 yıllık bir mazisi olan TAD'ın Gebze'deki şubesi olmaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını kaydeden Canan Önal açılışından itibaren büyük ilgi gören TAD Gebze'nin yabancı dil eğitiminde Gebze'de çıtayı yükselteceğine inandığını sözlerine ekledi.