KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde tatile giderken evde yalnız bıraktığı 2 aylık bebeğini ölüme terk ettiği iddiasıyla tutuklanarak Gebze Cezaevi'ne konulan Seçil M.D., diğer tutuklu ve hükümlü kadınların zarar vermemesi için özel bir koğuşa konuldu.
 
Seçil M.D.'nin cezaevinde dövülerek hastaneye kaldırıldığı söylentileri çıkarken; bunun doğru olmadığı, DNA örneği için kısa süreli hastaneye götürüldüğü bildirildi.
 
Seçil M.D.'nin ölüme terkettiği bebeğin cenazesi halen Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Morgu’nda bulunuyor. Gölcük Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayla ilgili gizlilik kararı aldığı için yeni bir açıklama yapılmazken, bebeğin cenazesinin hala alınmadığı, ancak öğretmenin anne ve babasının Cumhuriyet savcılığı ile temasa geçtiği öğrenildi. 
 
AİLE TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİ
 
Kızlarının bebek dünyaya getirdiğini daha önce bilmediklerini; varlığını bebeği ölüme terkettiğine ilişkin haberlerin gazete ve ve televizyonlarda yeralmasıyla öğrendiğini söyleyen öğretmenin anne ve babasının hala büyük bir şok içinde olduğu, bebekten de ancak bu şekilde haberdar olduklarını söyledikleri belirlendi.
 
 
bebeğini aç bırakan  anne öğrencilerle fotoğrafı
 
Bebeğinin ölümüne sebep olan öğretmenin öğrencileri ile çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Fotoğraflarda şık giyimi ile dikkat çeken öğretmenin neşeli olduğu görülüyor.
 
 
 
NÜFUS KAĞIDI İÇİN DNA TESBİTİ
 
Bu arada ölmüş olsa bile defnedilebilmesi için nüfus kağıdı çıkarılması gereken, bunun için de DNA tesbiti sonuçları beklenen bebeğin cenazesi, işlemler tamamlandıktan sonra da alınmazsa, 15 gün dolduğunda belediye tarafından kimsesizler mezanlığına gömülecek.
 
 
ÖZEL KOĞUŞA KONULDU
 
Tutuklandıktan sonra sadece kadın tutuklu ve hükümlülerin kaldığı Gebze Cezaevi'ne götürülen Seçil M.D.'nin burada diğer kadın mahkumlar tarafından dövülerek hastanelik edildiğine yönelik söylentiler yayıldı. Ancak Gebze İnfaz Koruma Cumhuriyet Savcısı Hasan Epic, bir olayın olmadığını, tutuklu öğretmenin özel bir koğuşa konulduğunu ve bu tür olaylarda da uygulamanın bunu gerektirdiğini belirtti. Savcı Epic, hastaneye Gölcük Cumhuriyet Savcılığı'nın DNA tesbiti istemesi nedeniyle kısa süreliğine götürülüp getirildiğini bildirdi.
 
ANTİDEPRESAN KULLANMAMIŞ 
 
Bebeğini evde bırakarak bayram tatiline giden ve bebeğin ölümüne sebep olan öğretmenin, kullandığı ilaçlar arasında antideprasanlar olmadığı belirlendi.
 
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 2.5 aylık bebeğini evde aç bırakarak bayram tatiline giden ve bebeğin ölümüne sebep olduğu ileri sürülen öğretmen annenin, kullandığı ilaçlar arasında antideprasanların olmaması ise dikkat çekiyor.
 
Zanlı annenin sık sık eczaneden alerji ve cilt ilaçları aldığı öğrenildi. Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 2.5 aylık bebeğini evde aç bırakarak bayram tatiline giden ve bebeğin ölümüne sebep olduğu ileri sürülen öğretmen annenin, öğrencileri ile çekilmiş fotoğraflarda neşeli hali de dikkat çekiyor.
 
Öğretmen S.M.D.’nin daha önce Gölcük ilçesinde bulunan Yazlık Tabosan İlköğretim Okulu’nda görev yaptıktan sonra, yine aynı mevkide bulunan Rheinland Pfalz İlköğretim Okulu'na tayin edildiği öğrenildi. 
 
HASTANEYE TAKSİ İLE GİTTİ
 
Bayram tatilinin ardından geçtiğimiz pazar sabahı ilçeye gelen öğretmenin, bebeğinin hareketsiz olduğunu fark etmesinin ardından, ilk olarak evinin yakınındaki bir taksi durağından yardım istediği ifade edildi. Sokağına acil olarak taksi çağıran S.M.D’nin gelen sürücüden kendisini hızla hastaneye götürmesini istediği belirtildi. Zanlı annenin sık sık eczaneden alerji ve cilt ilaçları aldığı öğrenildi. İlaçların arasında antideprasanların olmaması ise dikkat çekti. S.M.D’nin doğum kayıtlarının SGK sistemine girmemesi ise ‘ücretli doğum yaptığı’ iddialarını gündeme getirdi.