İYİ Parti’nin bayramlaşma programı gerçekleştirdi. İl binasında gerçekleştirecek programa katılım yoğun oldu.

Programda konuşan İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çektiği konuşmasında, “Bugün çok sinsi ve bir o kadar da tehlikeli bir iktidarla karşı karşı karşıyayız. Dün FETÖ gibi bir terör örgütünü bu ülkenin başına bela eden iktidar, bugün bizleri FETÖ’cülükle suçlamaktadır. Dün HDP gibi terör örgütüyle kapalı kapılar ardında pazarlık eden iktidar, bugün muhalefeti HDP ile eş tutmaktadır. Dün şehitlere kelle diyenler, bizi şehitlere hakaret etmekle suçlamaktadır. Bu kadar sinsi bir rakiple karşı karşıyayız. Dolayısıyla hiçbir şekilde, hiçbir partilimizin provokasyona gelmemesini istiyorum. Bugün 14 milletvekili adayımız, ilçe başkanlarımızla birlikte 6 ilçede saha programlarına başlıyoruz. Bir gün bile boşluk vermeden 14 Mayıs’ta yeni bir Türkiye’ye uyanacak bu ülke” diye belirtti.

“MEMLEKETİ SOYUP SOĞANA ÇEVİRENLERİN SON BAYRAMI OLSUN”

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhur İttifakı tarafından İYİ Parti’ye yöneltilen eleştirilere cevap vererek, “Allah Türkiye’ye bu iktidardan kurtulacağı bir bayram nasip etsin. IŞİD’çileri, Hizbullahçıları iktidar ortağı yapmaya çalışanların iktidar olduğu son bayram olsun. Memleketi soyup soğana çevirenlerin son bayramı olsun inşallah. Şu anda muhalefete HDP ile beraber ittifak olduğunu söyleyenlere sesleniyorum. Be arsızlar, bu ülkede HDP’ye iki tane bakanlık veren kimdi? Ağustos 2015 seçimlerini düşünün. Bu şehirde ben milletvekili seçildim. Ertesi gün sandıkları gasp ettiler. İtirazlarımızı kabul etmediler. Benim yerime HDP’li bir milletvekilini sandığın dibinden alıp çıkarttılar. Doyamadılar, onu bir de bakan yaptılar. İki tane HDP’li bakan bir tek AK Parti iktidarında oldu.


“BİZ ONLARIN KİM OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Bu iktidarın son günlerinin yaşandığı bugünlerde Diyarbakır’da halkın sevgilisi olan gerçekten Türk Polis Teşkilatı’nın gözbebeği, Gaffar Okkan’ın katillerine listesinde yer verenlerin sakın ola İYİ Parti’ye söz söylemeye hakkı olduğunu düşünmesinler. Utanmadan sıkılmadan şehitler üzerinden siyaset yapanlar, sadece bir pornocu meczup provokatörü karşımıza dikip şehitlerimiz üzerinden laf söylemesinler. Biz onların kim olduğunu biliyoruz. Neler yaptığını biliyoruz. Ama tutmaz, çünkü siz gerçekten şehit olan Gaffar Okkan’ın katillerine listesinde yer veren, şehit babasına karaktersiz diyen insanlarsınız. Gerçek şehit, Gebzeli Numan Dede’nin abisi Abdurrahman Dede de aramızda, eksik olmasın. Sakın ola bu olanlardan ensenizi karartmayın. Umudunuzu yitirmeyin. Onlar kaybettiklerinin farkında biz kimseye zulüm etmeyeceğiz ama onları adalete teslim edeceğiz. Sinan Ateş’in katillerinin adalete teslim olacağı gün çok az kaldı” dedi.