Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli Milletvekili Lüftü Türkkan, yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yanıtlaması iddiasıyla soru önergesi verdi. İşte Türkkan’ın önergesi: “Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Star Gazetesi’nde orduya kumpas kurulduğunu iddia etmiştir.  Akdoğan yazısında, Başbakan Erdoğan için; ‘Kendi ülkesinin milli ordusuna, milli istihbaratına, milli bankasına, milletin gönlünde yer edinen sivil iktidarına kumpas kuranların bu ülkenin hayrına bir iş yapmış olmayacağını çok iyi bilir’ ifadesini kullanmıştır. Bu nedenle;

1-Yalçın Akdoğan’ın yazısında bahsettiği, isim vermeden eleştirdiği grubun orduya kumpas kurduğu iddiasına katılıyor musunuz?

2-Orduya kumpas kurulduğu iddiasından hareketle bu; Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk gibi davalar ile rütbeli subayların tasfiye edilmesi ve ordunun içinin boşaltılması olarak yorumlanabilir mi?

3-Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kritik davaları olan Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri casusluk gibi davalar ile ilgili yeni bir karar alınması düşünülmekte midir, bu davaların tekrar görülmesi gündemde midir?”