Üniversite Sanayi işbirliğinin ele alındığı KSO’da yapılan toplantıda konuşan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu “Türkiye’nin üçüncü büyük üniversitesi konumundayız” dedi
 
 
Kocaeli Sanayi Odası’nda (KSO) Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KSO Genel Sekreteri Memet Barış Turabi, Organize Sanayi Bölgeleri başkan ve bölge müdürleri, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Demirci, öğretim üyeleri ile Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara ve ekibinin de katıldı. Toplantıda konuşan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Kocaeli Üniversitesi’nde toplam 70 bin öğrencinin olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin üçüncü büyük üniversitesi konumundayız.
 
Üniversite-Sanayi İşbirliğinde güven çok önemlidir. Biz üniversite olarak kle sanayi ile işbirliğini istiyoruz. Bizler Kocaeli Üniversitesi olarak şu anda çok iyi noktadayız. Bunu değerlendirelim” dedi.
 
SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ
 
KSO Başkanı Zeytinoğlu, daha önce yapılan toplantıların kısa bir özetini ve önemli kararları anımsatarak, “Enerji üretimine ilişkin raporun tekrar ele alındı. Çinli termik santral firması ile görüşüldü. İtfaiye Müdahale Noktaları sayılarının 5 bölgeye çıkartılması için girişimler başlatılması gerçekleşti. Emlak Rayiç Bedelleri ile ilgili Büyükşehir ve Valilik ile ilçe belediye başkanlarının katıldığı bir toplantı organize edildi. Sosyal Güvenlik İl Müdürü’nün OSB’ler ile ilgili bilgi vermek üzere davet edilmesi. Ayrıca; Meclis OSB Komisyonu kuruldu ve OSB platformu ile entegre edildiğini açıkladı. Toplantıda daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, gerçekleştirdiği sunumun ardından OSB’ler için yapılması gereken “Bölgesel Düzeyde Acil Durumlar için ortak Müdahale” konusunda karşılıklı görüşler dikkate alındı.