Yeni Şafak gazetesi, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in EYT’lilerin tazminatlarını ödememesine rağmen festival düzenlemesine eleştiride bulunduğu bir haber yayınladı. Yeni Şafak gazetesinin haberi şöyle:

EYT’liye yok, festivale var

EYT’lilere kıdem tazminatlarını ödemeyen CHP’li İzmit Belediyesi, 3 gün 3 gece süren festival düzenledi. EYT düzenlemesiyle emekli olan işçilere 10 milyon TL’lik ödeme için kaynak bulamadığını belirten İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyeye ait çok değerli arazileri satışa çıkarmak istemişti.

AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri satışın şaibeli olduğunu belirterek buna karşı çıktı. Başkan Hürriyet ise bunun üzerine bilboardlara “EYT’lilerin tazminat ödemeleri için arsa satışı AKP ve MHP oylarıyla reddedildi” afişleri astırarak meclis üyelerini vatandaşa şikayet etti. EYT’lilerin tazminatlarını ödemeyen Hürriyet, 20 gün geçmeden 3 gün 3 gece süren bir festival organize etti. 25 Ağustos’ta başlayıp 27 Ağustos’ta sona eren pişmaniye festivalinde ünlü sanatçılar, dans gösterileri, ödüller ve şovlar yer aldı. EYT’lileri mağdur eden belediyenin düzenlediği festival tepkilere neden oldu. EYT’lileri aylarca bekleten, İzmitlileri ödeme yapmak için arazi satmak zorunda olduklarına inandıran Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’in bu kapsamlı festival için nasıl kaynak bulduğu merak ediliyor.