Kocaeli üniversitesi öğrencisi 24 yaşındaki E.S. web cam ile sohbet sitelerinde günde 2 ile 3 saat arası çalışarak aylık 2000 - 3000 TL arası kazandığını söylüyor.
 
E.S. bu işe üniversite harç paramı ödeyemediğim zamanda bir arkadaşımın önerisi ile başladım.İlerliyen zamanlarda ara sıra yaptığım bir iş olmaktan çıktı şimdi hergün 2 saatimi bu işe ayırarak hayatımı kazanıyorum dedi.
 
Kocaeli üniversitesi öğrencilerinden bu işi yapan  kaç kişisiniz  bir sayı verebilirmisiniz dediğimizde E.S. 6 öğrenci olarak çalışıyoruz. Elbette sayı fazladır binlerce internet sitesi var bu işi yapan ama şunu söyleyebilirim ki ev hanımları ve öğrenciler ağırlıkta çalışmakta.
 
Neden Bu İşi Tercih Ettiniz ?
 
Öncelikle derslerimizden geri kalmıyoruz, esnek zaman gün içerisinde fırsatımız oldukça panelimizi açıyoruz. Kazandığımız ücrette bir öğrenci için çok iyi.Hatta arkadaşlarımızdan biri kardeşinin üniversite harçlığını kendisi karşılıyor dedi.
 
Güvenliğinizi Risk Teşkil Ediyor mu?
 
Hayır. Yüzümüzü göstermiyoruz maske yada yüzümüzü göstermeden sohbet ediyoruz.Arkadaşlarımızdan biri bunun hatasını yapmıştı geçen sene  kocaelinde ayrılıp üniversiteyi bırakmak durumunda kaldı.
 
“Bu internet siteleri yasal değil ama bilişim suçu da değil. Bilişim suçu olabilmesi için gizli bilgiye ulaşma, o bilgiyi bozmak ya da değiştirmek gerekiyor. Bu sitelerde yapılan, fuhşa teşvik kapsamında değerlendirilmeli.”