Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) İzmit Şubesi ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Türkan Saylan’ın doğum günü hem de Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79. yıldönümü nedeniyle etkinlik düzenledi. Tanyıldız Restaurant’ta gerçekleşen kutlama etkinliğine ÇYDD İzmit Şube Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu ile Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Şenel Taras ev sahipliği yaptı. Etkinlikte Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gönül Balkır, kadın haklarıyla ilgili konferans verdi.

PROF. DR. BALKIR’DAN KONFERANS

Etkinlikte konuşan Balkır kadın haklarının ve erken kadın eşit olduğu düşüncesinin cumhuriyetin kuruluşu ve Kemalist düşünceyle başladığını söyleyerek, “Atatürk 1918 yılında kadın ve erkeğin eşit olması gerektiğini söyledi. Bugün gelişmiş Ülkerlerde bile kadın ve erkeğin eşit olmadığını görüyoruz. Siyasetin kapıları Türk kadınına ne kadar açık, daha fazla kapanıyor mu bunu tartışmamız lazım. Kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79. Yılını kutladığımız bugünlerde kadın hakları uygulamasında Türkiye nerede buna cevap bulmalıyız” dedi.

DEFİLE ÇOK BEĞENİLDİ

Konferansın ardından ÇYDD’li gençler tarafından Şapka Kanunu ile ilgili mini bir defile gerçekleştirildi. Defilede; Nurgül Sargut, İzel Koç, Gülender Fırat, Elif Sakçak, Demet Nas, Gözde Kain ve Canan Yılmaz görev aldı. Defilede Atatürk’ün Türkiye’nin ve Türk kadının modernleşmesine koyduğu katkı vurgulandı.  ÇYDD’li gençlerin definesi oldukça beğeni topladı. Defile, programa katılanlar tarafından uzun süre alkışladı.