CHP Başiskele İlçe Başkanlığının ‘Anne Sofrası’nda Buluşalım’ sloganıyla hazırladığı, kentimize eğitim için gelen öğrencilerin anne yemeklerine olan özlemini gidermek amacıyla düzenlediği etkinlik İlçe binasında yapıldı.

CHP Başiskele İlçe Başkanı Sezai Solak, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim İslamoğlu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cahide Selin Aydın ile yönetimleri ve Başiskele Belediye Başkan Adayı Aysun Kılınç’ın ortaklaşa hazırladığı projede yaklaşık 150 üniversite öğrencisi ağırlandı. 

50 ÇEŞİT YEMEK İKRAMI

“Üniversite okumak için geldiğiniz bu şehirde anne yemeklerini mi özlediniz? Öyleyse ‘Anne Yemekleri’nde buluşalım” sloganıyla gerçekleşen etkinlikte,  Başiskele deki CHP’li anneler kendi elleriyle hazırladıkları ev yemekleriyle sofralar hazırlayıp, öğrencilere yine kendi elleriyle ikram etti. CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Kadın Kolları MKYK üyesi Hamiyet Göksu, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Zerrin Özen, Yard. Doç Ehlinaz Torun da programa katıldı. Sıcak samimi bir ortamda gerçekleşen etkinlikte öğrenciler için güveçten hamsili pilava, tatlıdan salataya yaklaşık 50 çeşit yemek hazırlandı. Yenilen yemeğin ardından, kalan yemekler de evlerine götürmeleri için kaplara konularak yine öğrencilere verildi.

“GENÇLERİN PARTİSİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Aysun Kılınç, “Siz isteyin, sipariş verin, yine yaparız. Yapılan yemeklerin hepsini birlikte içine sevgimizi koyarak yaptık. Hiçbiri dışarıdan alınmadı” iye başladığı konuşmasında Gezi Parkı eylemlerine değindi, “Bize ne yapmamız gerektiğini söylediniz. Sizlerin emrindeyiz. Gezi’den birçok dersler aldık. Gençlere yönelik politikalar geliştirip, gençlerin partisi olmaya çalışıyoruz” dedi.

KUŞKAN: “İYİ KADROMUZ VAR”

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, bu organizasyondan bulunmaktan büyük keyif aldığını söyledi. Kuşkan, “Bizler ülkeyi çağdaş, yüzü batıya dönük, ilerici, uygar bir yer haline getirmenin gayreti içerisindeyiz. CHP olarak başta adayımız olmak üzere, iyi bir kadromuz var. 30 Mart seçimlerinin kadınlar ve gençler üzerinde yürüyeceğini düşünüyorum. Bize desteklerinizi bekliyorum” şeklinde konuştu. 

Başiskele Gençlik Kolları Başkanı Cahide Selin Aydın, Kocaeli Gençlik Derneği adına Samet Duman da gençler olarak düşüncelerini, beklentilerini aktardılar.