Kocaeli Valisi Seddar Yavuz sokağa çıkma yasaklarının başlamasıyla beraber soluğu Polis- Jandarma denetim noktasında aldı. Vali Yavuz, denetimlere bizzat katılarak görevi başında olan Polis ve Jandarma görevlilerin yeni yılını kutladı ve görevlerinde başarılar diledi.

“SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKMEDEN SÜRECİ YÜRÜTTÜK”

Polis ve Jandarma Uygulama Merkezi ziyaretinde konuşan Vali Yavuz yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ 2020 yılı Pandemi sebebiyle oldukça zor bir yıl oldu. Bu sorunları çözerek yarınlara umutla bakmak önemli ve bunu yapıyoruz. Bugün Pandemi sürecinde hükümetimizin almış olduğu tedbirler sayesinde dünyada en az ölümlerin yaşandığı, sağlık sistemi çökmeden bu süreci yürüttük. İyiyiz demek bizi geriye götürebilir o yüzden mücadeleye devam edeceğiz. Kocaelili vatandaşlarımıza bu dönemde tedbirlere uydukları için ve göstermiş oldukları mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum.

BU ŞEHRİN HUZURUNA KASTEDEN KİM VARSA BULACAĞIZ”

Bu şehrin sadece Kocaeli’de yaşayan insanlar için değil tüm Türkiye için bir şeyin altını çiziyorum. Bu şehir sanayi şehridir, bu şehir Türkiye’yi dünya ile yarıştıran bir şehirdir. Tüm dünyaya ihracat yapan firmalarımıza başarılar diliyorum. Tüm belediyelere parantez açarak bizimle bu dönemde işbirliği gerçekleştirdiler. Bu başarıda onların da emeği olduğunu hatırlatmak istiyorum. Dayanışma ruhu ile bugünlere geldik bunu daha ileriye taşıyabiliriz. Bu şehirde uyuşturucu konuşmak istemiyoruz. Bu şehrin huzurunuza kasteden kim varsa bulundukları deliklerden bulacağız. Aziz milletimize sağlıklı huzur dolu bir yıl diliyorum.”

“2020 YILI KOCAELİ POLİSİ İÇİN FEVKALEDE GEÇMİŞTİR”

Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli Polisi açısından fevkalede başarılı bir yıl oldu. Asayiş, kaçakçılık suçlarında üst düzey bir performans ortaya koyduk. 2020 yılında 2019 yılına göre yüzde 50 oranında bir azalmanın olduğunu görüyoruz. Polisi ilgilendiren her açıdan 2020 yılı fevkalede bir yıl olmuştur. Polisimiz 4 milyona yakın insana HES kodu sormuş ve tedbirler konusunda vatandaşlara ikaz etmiş gerekli yerde ceza kesmiştir. Bütün arkadaşlarım Kocaeli’ye sonuna kadar hizmet etmiştir.”