Vatan Partisi İl, Gebze ve Darıca’da gerçekleştirilen ön seçim sonuçları ortaya çıktı. Ünlü sunucu ve dil uzmanı Gülgun Feyman Budak liste başı oldu

 

Vatan Partisi İl Başkanlığı ile Gebze ve Darıca ilçelerinde Pazar günü düzenlenen milletvekili adaylığı ön seçiminde liste başı ünlü haber spikeri ve dil uzmanı Gülgun Feyman Budak birinci sırada çıktı. Pazar günü Teksif Sendikası Şube Binası’nda yapılan ve toplam 214 oyun kullanıldığı ön seçimin sonuçları İl Yöneticisi Neval Sağdıç tarafından Genel Merkez’e ulaştırıldı.
 
İŞTE OY DAĞILIMI
Milletvekili aday adayları arasında bulunan ünlü haber spikeri ve dil uzmanı Gülgun Feyman Budak, Kocaelili partililerden en yüksek oyu alan isim oldu. 176 oy alan Ulusal Kanal Program yapımcısı Budak, birinci sırada yer aldı. İkinci sırada ise 142 oy alan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın danışmanı Emekli Albay Mehmet Kemal Boran yer aldı. Boran 142 oy aldı.
 
10 ADAY BULUNUYOR
İzmit’te esnaflık yapan Ayşen Tanrıkulu, 134 oyla üçüncü sırada yer aldı. Adaylardan Mimar Orhan Kadıoğlu ise 131 oyla dördüncü sırayı aldı. Jeomorfolog Abdullah Aksu 128 oy alarak beşinci sıraya yerleşti. Özel sektörde ihracat elemanı olarak çalışan Dilek Yalınay 101 oyla altıncı, inşaat işleriyle uğraşan Nedim Cebir 95 oyla yedinci, emekli devlet memuru Binnur Ayhan 94 oyla sekizinci, Kandıra Batı FM sahibi ve çiftçi Kadir Doğan 92 oyla dokuzuncu, Emekli Deniz Yarbay ve Ergenekon kumpası mağduru Recai Alkan ise 77 oyla onuncu sırada yer aldı.
 
YENER KONTENJAN ADAYI
Kocaelispor eski yöneticisi ve diş hekimi Cenap Yener ise Genel Merkez’in aldığı kontenjan kararı nedeniyle ön seçime katılmadı. Cenap Yener, alınan karar gereği 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne kontenjan adayı olarak birinci sıradan girecek. Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, ilimizde ziyaret ederek bir toplantı yaptığı Yener’e adaylık teklif etmişti. Kontenjan ve ön seçimin ardından oluşacak liste, Yüksek Seçim Kurulu’na bildirilecek. 
 
İŞTE ADAY SIRALAMASI
Vatan Partisi milletvekili adayları: 1- Cenap Yener, 2- Gülgun Feyman Budak, 3- Mehmet Kemal Boran, 4- Ayşen Tanrıkulu, 5- Orhan Kadıoğlu, 6- Abdullah Aksu, 7- Dilek Yalınay, 8- Nedim Cebir, 9- Binnur Ayhan, 10- Kadir Doğan, 11- Recai Alkan.