Çayırova Özgürlük Mahallesi 208 Sokak’ta yaşayan vatandaşlar ve esnaflar yapılan yol çalışmalarından ötürü sıkıntılı günler geçiriyor. Bölgede yaklaşık 3 aydan beri yapılamayan sokak için isyan eden vatandaşlar sorunlarını gazetemizle paylaştılar. Yolun her yerinin yamalarla kapatılmak istendiğini belirten sokak sakinleri ortaya çıkan manzaranın tirajı komik bir hal aldığını belirttiler.

“YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ?”

Yaklaşık 3 aydır 250 metrelik bir sokağın yapılamadığını belirten mahalle sakinleri “Şu yapılan hizmet mi ? hiç yapmasalardı da bu para boşuna harcanmasaydı. Yolun hali ortada kış ayları geldi çattı. Bir yağmur yağıyor her yerde su göletleri oluşuyor. Bunlar bir yana esnaf olan arkadaşlarımız araçlarını sokağa sokamıyor. Buraya hangi aklı selim insan arabasını sokar yazık günah değil mi?” şeklinde sitem ettiler.

“BİZDE ASFLAT İSTİYORUZ”

Sokağa taş döşenmesine de karşı olan vatandaşlar, “Sokağımıza soğuk asfalt dökülmesi gerek taşları dizip dizip söküyorlar bir anlamı yok. Kalıcı bir çözüm istiyoruz şunu çok iyi biliyoruz ki önümüzde ki sene taşlarla döşenen bu yol tekrar eski haline dönecek. Zaten sokağımızda yapılan taş döşemesi de ortada her yer yama, sokağımız bırakın araçların girmesini insanların bile gireceği halde değil” dediler.

“SESİMİZİ DUYSUNLAR”

Yetkililerin bir an önce 208 Sokak için çalışma başlatmasını talep eden sokak sakinleri “Burada yaşayan vatandaş Çayırova’nın vatandaşı her bölge gibi hizmet almayı hak eden bir bölge yetkililer bir an önce sesimizi duysun ve gerekli çalışmayı yapsın” dediler.

“UTANIYORUZ!”

Sokak üzerinde ki çöp konteynırlarının da sıkıntılı olduğunu belirten vatandaşlar buyurun çöplerimizin hali ortada bizde Yenimahalle’de ki gibi her evin önüne bir çöp konteynırı sistemini istiyoruz. Yenimahalle ayrı Özgürlük Mahallesi ayrı yerler değil ikisi de Çayırova’nın Mahallesi. Uzun zamandır çöplerimizi resmen sokağımıza atıyoruz ve biz bu durumdan utanıyoruz, ama acaba asıl utanması gereken bizlermiyiz?” dediler.

Kocaeli Pusula