Kocaeli Veli Der 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Beyhan Korkmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “10 Aralık İnsan Hakları Günü, Artan taciz, tecavüz, cinayet vakaları ile, insan Haklama günlerine dönmesin! 10 Aralık Yoksullukla Mücadele ve Dayanışma Günü, Pandamide, derinleşen Yoksulluğa Seyirci Kalma Günlerine dönüşmesin! Cezai müeyyideler artırılsın! Kaynaklar yoksullukla mücadele eden, Halka aktarılsın! Uçuk Projeler değil! Barınmak için Yurt , çocuğun beslenmesini yanına koyamayan Anaların yavrularının önüne aş olsun. Bu yıl kutlama mesajımız yok! Acımız var! Yoksulluğumuz , yoksunluğumuz, yalnızlığımız var.

TARİKAT YURTLARI KAPATILSIN!
Kocaeli Veli-Der olarak, acımız da, öfkemiz de sonsuz. Öfkemizi de acımızı da anlatmakta sözün bittiği yerdeyiz!

Antalya’ da kaçak olduğu tespit edilen İstanbul Erenköy Cemaati’ ne yakın ALİMDER’ in yurdunda, hayalleri olan bir ana kuzusu ISID’ in uyguladığı bir teknikle , hunharca öldürüldü. Bilgisayar Mühendisliği okuyan öğrencimiz, Mehmet Sami Tuğrul vahşice katledilmesinin üzerinden zaman geçmeden acımız tazeliğini korurken, Erzurum’da, ilköğretim seviyesinde Diyanete bağlı, 11-12 yas çocuklarımızın dini eğitim aldığı bir Nakşibendi Kuran Kursunda, 7 öğrenciye uygulan istismar olayı ile sarsıldık. Tecavüzler, istismarlar, kesilmeler, yanmalar. Çocuklarımız hangi ölümü tercih etmeli! Hangi sevap, hangi günahla cezalandırılıp, korkutulmalı? Ne zaman çocuk olmalı? Ensar, Aladağ, Kulp, Dikili, Antalya… Yaşadığımız bu acılar ne ilk ne de son… Yıllardır biz velilere, çocuklarımıza, halka ait kaynaklar, tarikatların, özel okulların ihtiyaçları için kullanıldı. Yoksulluktan, eşitsizlikten dolayı binlerce çocuğumuz , tarikat yurtlarına mahkum edildi. Yaşamlarını, umutlarını kaybettiler. Çağrımızdır kaynaklar çocuklarımıza aktarılmalıdır.



Farkına varin! Salgınla birlikte yaşanılan eşitsizliğin, yoksulluğun artışıyla on binlerce çocuğumuzun çığlığı ülkenin her yerinde.

Kapatın şu tarikat yurtlarını diye sesler yükselmeye devam ediyor! Seslerimizi duyun! Ziyan olmasın çocuklar! Siyasi iktidarlar, tüm çocuklarımızın kamusal eğitim hakkından, barınma hakkından sorumludur. Kamusal, parasız, laik eğitim her çocuğun hakkıdır.”