SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Sağlıkta Kariyer, Sağlıklı Kariyer” konulu etkinliğe Kocaeli VM Medical Park Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Temel, Kurumsal Pazarlama Müdürü Züleyha Abdülbakioğlu ve Gece İşletme Sorumlusu Ziya Baştopçu, konuşmacı konuk olarak katıldılar.

 

TEMEL: YÖNETİCİ DOĞULMAZ

Türkiye’de sağlık yönetimi alanında çalışanlara oldukça fazla ihtiyaç olduğunu belirten Kocaeli VM Medical Park Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Temel, “Tıp mezunu olan doktorlarımız, sağlık yönetimi eğitimi alarak bu işi yaptılar fakat zamanla açıklar oluştu. Ayrı bir bölüm açılması gerektiği fark edildi” dedi. Sağlık sektöründe beklentilerin arttığını söyleyen Temel, “Günümüzde iletişim ihtiyacı arttı. Dolayısıyla sektörün beklentileri de bu doğrultuda artış gösterdi. Yönetici doğulmaz. Yönetici olmak için çeşitli kademelerden geçmek gerek” dedi.

 

ABDÜLBAKİOĞLU: ÇOK ÇALIŞIP DENEYİM KAZANMALISINIZ

Hem çalışan hem de hasta memnuniyetinin sağlık sektöründe büyük önem taşıdığına dikkat çeken Kocaeli VM Medical Park Kurumsal Pazarlama Müdürü Züleyha Abdülbakioğlu, “Zaman içerisinde tecrübe alarak ilerleyeceksiniz. Sağlık sektöründe çalışanlarda birer müşteridir. Onların memnuniyeti önem taşır. Sektörün bizden beklentileri de çok fazla. Daha fazla çalışıp deneyim kazanmalısınız. Bir hastaneyi yönetmek, sağlık yöneticisi olmak, deneyim ister” diye konuştu. Sağlık yöneticiliğinin birçok departmandan sorumlu olduğunu belirten Abdülbakioğlu, “Bu departmanlar hakkında tek tek bilgi sahibi olmanız gerekir ve bu da büyük bir tecrübe ister. Yöneteceğiniz hastaneye bütünüyle bakmalısınız” ifadelerini kullandı. Çalışıp deneyim kazanmanın yanı sıra istikrarlı olunması gerektiğini belirten Abdülbakioğlu, “Her tıkandığınızda geri dönmeyip zorlamalısınız. Şikâyet etmek yerine odaklanın ve başarın. İstikrar derken, bir de hedefiniz olmalı ve sektörü çok sıkı takip etmelisiniz. Sağlık sektöründe ne istediğini bilmek kesinlikle büyük önem taşıyor. Siz yeter ki çabalayın ve girişimci olun. Mutlaka başarılı olursunuz” dedi.

 

BAŞTOPÇU: SAĞLIK SEKTÖRÜ DENEYİM İSTER

Sağlık sektöründe deneyim konusunun çok etkili olduğunu belirten Kocaeli VM Medical Park Gece İşletme Sorumlusu Ziya Baştopçu, “Çalışmanın faydasını fazlasıyla göreceksiniz. Size mutlaka bir katkısı olur. Mezun olur olmaz yönetici olamazsınız. Sağlık sektörü deneyim ister. Alt seviyeden başlamalısınız ve sürekli olarak hastaneleri ziyaret etmelisiniz ki mezun olduktan sonra bunlar sizlere deneyim olarak dönebilsin. Hastanelerle içli dışlı olun ki, size artı değer katabilsin. Sağlık sektöründe deneyim zorunludur” şeklinde konuştu. Etkinlik sonunda konuşmacılar, katılımcıların sorularını yanıtladı.