VM Medical Park Kocaeli Hastanesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde üç etkinlik birden düzenledi. İlk olarak NLP Uzmanı Prof. Dr. Turgay Biçer’in konuşmacı konuk olduğu konferans ile açılışı gerçekleştiren VM Medical Park Kocaeli Hastanesi, ardından tüm kadın hastalar ve kadın personele kırmızı karanfil hediye etti. Son olarak ise Arasta Park Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen Kadınlar Günü etkinliğinde, Meme Kanseri’nin önemine değinildi.

KENDİ SESİNİ BUL ETKİNLİĞİ

VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nin Körfez Rotary Kulübü, Gölcük Rotary Kulübü ve İzmit Rotary Kulübü ile ortaklaşa düzenlediği, NLP Uzmanı Prof. Dr. Tırgay Biçer’in konuşmacı konuk olduğu “Kendi Sesini Bul” adlı konferansa kadınlar kadar erkekler de büyük ilgi gösterdi. 2000 yılında UEFA Şampiyonu olan Galatasaray ve 2002 yılında Dünya üçüncülüğünü kazanan A Milli Futbol Takımımızın mentoru olan Prof. Dr. Turgay Biçer, başarıya giden yolları kendine has üslubuyla anlatırken, ilginç betimlemeleri ile dikkat çekti. Biçer, kendi hayatından da bölümler aktarırken, Sivas’ta başlayan ve İngiltere ile ABD’ye uzanan meslek hayatından örnekler verdi. Gençliğinde Sezen Aksu, Edip Akbayram gibi sanatçıların orkestralarında gitar çaldığını anlatan Biçer, başarılı sahne performansıyla büyük alkış aldı.

KADIN HASTALAR UNUTULMADI

Prof. Dr. Turgay Biçer’in konferansının ardından, bir diğer etkinlik ise hastanede yatmakta olan kadın hastalar ve kadın personellere kırmızı karanfil takdimi oldu. Toplam 300 kırmızı karanfil, tüm hasta odaları tek tek gezilerek kadın hastalar, refakatçiler ve kadın personele hediye edildi. Bu anlamlı günde kendilerini unutmayan VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nin değerli çalışanlarına teşekkürlerini ileten kadın hastalar ve refakatçiler, memnuniyetlerini dile getirmeyi unutmadılar.

MEME KANSERİNİN ÖNEMİNE DEĞİNİLDİ

Günün son etkinliği ise Arasta Park Cinemapink Sinemaları’nda gerçekleştirildi. Minik Eller Anaokulu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda Meme Kanseri’nin önemine değinildi. Yoğun bir katılımın olduğu organizasyonda katılımcılar arasında gerçekleştirilen çekiliş sonucu Büşra Uçarı, Banu Öztürk, Nurdan Koçakelçi, Filiz Saral Durmuşoğlu ve Leyla Uzunoğlu, VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nden “Meme Muayenesi” kazandılar. Çekiliş sonrasında tüm katılımcılar birlikte sinema filmi izlediler.