AK Parti’nin yanı sıra CHP’li belediyelere de hizmet veren Fuat Özalp’a ait Özalp Temizlik, CHP’li Yalova Belediyesi’ne ayrı AK Parti’li Dilovası Belediyesi’ne ayrı tarife uyguladığını geçtiğimiz yıllarda gazetemiz 41havadis.com birçok kez haberleştirmişti.

Dilovası belediye başkanı Cemil Yaman döneminde Dilovası Belediyesinin içine giren Özalp Atık Dönüşüm Personel Taşımacılık İnşaat Nakliyat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, fahiş fiyatlar vermesine rağmen bir önceki Belediye Başkanı Ali Toltar başkanlığında da dikkat çeken işlere imza atmıştı.

Dilovası Belediyesinin gündemde kalması, daha çok yaptığı usulsüz uygulamalar çerçevesinde oluyor.

Örneğin aylardan beri Dilovası çevre temizlik ve personel ihalesi hakkında spekülasyonlar olmuştu.

Dilovası’nın neredeyse iki katı büyüklükte olan Başiskele’ye verilen fiyat ile Dilovası’na verilen fiyat arasında dağlar kadar fark vardı.

Arada birilerinin haksız kazanç elde ettiği aşikardı.

Hatta bir önceki dönemin Dilovası Belediye başkanı Ali Toltar 400 bin liralık Audi marka A6 model bir makam aracını belediyenin temizlik işini verdiği Özalp firması tarafından satın alınmıştı. 41 YT … plakalı araç Ali Toltar tarafından kullanılmaya başlanmıştı. Aracı Dilovası Belediyesi’nde Satın Alma Amiri olarak çalışan ve Ali Toltar’a oldukça yakın olduğu söylenen Tahsin Artut satın aldı. Araç belediye üzerine değil, Satın Alma Amiri Tahsin Artut üzerine kaydedildi. Tahsin Artut son model, Audi A6 model lüks araç satın alabilecek gelire sahip mi, aracı satın alırken Özalp firmasına para ödedi mi bilinmiyor? Söz konusu satın alım sonrasında Ali Toltar aracı kullanmaya devam etti. Bu aracı kullanan belediye başkanı Ali Toltar araç için herhangi bir ödeme yaptı mı, araç belediye tarafından Tahsin Artut’tan kiralandı mı, o konuda da bir açıklama yapılmadı.

Söz konusu lüks makam aracı geçtiğimiz aylarda Dilovası Belediyesi’nin AK Parti’li yeni başkanı Hamza Şayir tarafından satışa çıkarılmıştı.

ÖZALP YALOVA'NIN DA ÇÖPÜNÜ TOPLUYORDU!

CHP’li Yalova Belediyesi’nde yaşanan 22 milyonluk zimmet olayı gündemi derinden sarsarken bir skandal daha patladı. Zimmet skandalında adı geçen Reşat Elgin ve Halit Güleç, tüm usulsüzlüklere bulaşmış. İhale alan firmaya gönderilen 75 bin liranın 50 bin lirasının aynı gün Reşat Elgin’e teslim edildiği, Elgin’in ise parayı sarı bir zarf içerisinde Halit Güleç’e verdiği ortaya çıktı.

HALİT GÜLEÇ, YALOVA BELEDİYESİ'NE 75 BİN TL ÖDEME ÇIKARDI, AYNI GÜN 50 BİN TL'Yİ KENDİSİ ALDI
Halit Güleç'in; 24 Ocak 2020 tarihinde Reşat Elgin'e talimat verdiği ve Özalp Atık Dönüşüm Personel Taşımacılık İnşaat Nakliyat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne Yalova Belediyesi'nden 75 bin TL'lik ödeme çıkarıldığı yazılan mesajlarda yer aldı.

SARI ZARF İÇİNDE 50 BİN TL HALİT GÜLEÇ'E VERİLDİ
Firmaya yapılan ödemenin 50 bin TL'lik kısmının firma çalışanı Orhan Gedik tarafından aynı gün (24 Ocak 2020) çanta içerisinde Yalova Belediyesi'ne getirildi, Reşat Elgin ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in sekreteri Bahar Taşkömür'e teslim edildi. Orhan Gedik tarafından teslim edilen 50 bin TL sarı zarf içerisinde Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'e verildiği bildirildi. Yalova Belediyesi'nin güvenlik kamera kayıtlarında da rüşvetin görüntülerine ulaşıldı.

YALOVA BELEDİYESİ'NİN 75 BİN LİRASININ 50 BİNİ HALİT GÜLEÇ'E, 25 BİNİ FUAT ÖZALP'E
Reşat Elgin'in, dijital materyallerinin yapılan incelenmesinde, Halit Güleç'in, Reşat Elgin'le yaptığı yazışmalara ulaşıldı.

Halit Güleç ile Reşat Elgin'in, 24 Ocak 2020 tarihli mesajları şöyle:

Halit Güleç: "Fuat (Orhan Gedik'in patronu Fuat Özalp) hak ediniliyor mu bugün? Dörtte çıkacağım"

Reşat Elgin: "Evet çok nazlandı. Kendi de istiyor. 25'te ona gönderdik. Evet gönderdim bankaya 50 artı 25"

Halit Güleç: "Varsa ver"

Reşat Elgin: "Olacak"

Halit Güleç: "Ok"

GÜVENLİK KAMERA KAYITLARINDA RÜŞVETİN GÖRÜNTÜLERİ!
Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, söz konusu mesajlar üzerine Yalova Belediyesi güvenlik kamera kayıtlarını inceledi.

ORHAN GEDİK, 24 OCAK'TA YALOVA BELEDİYESİ'NE GELİYOR
Görüntülerde; soruşturma kapsamında tutuklanan Özalp Atık Dönüşüm Personel Taşımacılık İnşaat Nakliyat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi İnsan Kaynakları Sorumlusu ve ihale evraklarını hazırlayan Orhan Gedik'in, 24 Ocak 2020 tarihinde Yalova Belediyesi'ne geldiği ve X-Ray cihazından geçtiği açıkça görülüyor. Görüntülerde, Orhan Gedik'in, elinde çanta olduğu dikkat çekiyor..

REŞAT ELGİN'LE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI BEKLER'İN ODASINA GEÇİYOR
Görüntülerde; Orhan Gedik'in, Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Harcama Belgeleri ve Ödeme Evrakları Sorumlusu Reşat Elgin ile birlikte Yalova Belediye binasında bulunan Belediye Başkan Yardımcıları Halit Güleç ve Cevdet Bekler'in bulunduğu koridora girdiği ve kısa bir süre sonra Cevdet Bekler'in odasına geçtiği dikkat çekiyor..