Toplantıya çok sayıda kişi katılarak Yandık’a destek verdiği gözlendi.  7 yıldır İSU Bölge Koordinatörlüğü görevini yürüten Yandık iddialı açıklamalar yaparak Gebze’yi yeniden imar edeceklerini söyledi. 
 
Yerel yönetimleri ve bürokrasiyi çok iyi bildiğini ifade eden Yandık, “Bu zamana kadar her çalışmayı birlikte yaptık. Gebze bana çok şey verdi. Gebze’ye olan borcumu, Gebzelilere hizmet ederek ödemek istiyorum. Kentimizi imar etmek için hizmete talibim. Gebze stratejik önemi olan dev bir ilçedir. Gebze’yi çevreye duyarlı, sanayi, ticaret ve kültür kenti yapmak istiyorum. Gebze sosyal, kültürel ve ekonomik kimliğiyle öne çıkacaktır” diye konuştu.
 
Gebze’de yapacakları her çalışmada vatandaşın rızasını önde tutacaklarını belirten Yandık, “Gebze halkı büyük projelerden azami derecede istifade edecektir. Kentin tüm değerleri ortaya çıkacaktır. Sloganımız yeşil ve temiz Gebze olacaktır. Gebze halkının onayını almadan hiçbir proje yapılmayacaktır. Gebze halkını ayrım yapmadan herkese eşit mesafede olacağız. Halka hesap veren, ulaşılabilir bir yönetim anlayışını hakim kılacağız.”