Robotlara merakından dolayı İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü’nün düzenlediği “Iztech Roboleague 2013 Robot Yarışması’na” katılan 10 yaşındaki Eray Aktokluk üçüncü oldu


İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü’nün düzenlenmiş olduğu yarışmayı Yahya Kaptan’daki evinde internette tesadüfen gören Doğa Koleji öğrencisi Eray Aktokluk robotlara olan merakından dolayı, elektronik ve programcılık bilgisinin sayesinde “Yangın söndüren robot” kategorisinde STABLE ismini verdiği robotu tasarlayıp yarışmaya katıldı. İzmir’de üniversiteler arası yapılan yarışma birçok üniversitenin katıldığı bu kategoride fazla çeşitte bulunan robotlar arasında 3’üncü olan minik Eray’ın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. 


YANGINI TESPİT EDEN ROBOT


Minik Eray’ın tasarladığı robot, labirentler içerisinde yangını temsil eden yanar haldeki mumları tespit edip büyük bir başarıyla söndürüyor. Yapım aşamalarında cad programları, mikro işlemci programları ve devre tasarım programları kullanan Eray, “Robotum yaptığım tasarım ve iyi program sayesinde başarı getirdi. Üniversitedeki büyüklerimden çok övgü aldı ve merak uyandırdı” dedi. Bundan sonra diğer yarışmalara da katılacağını ifade eden Eray, ayrıca yarışmalar haricinde birçok projeler yetiştiriyor. Şu anki projelerinden biri ise görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak bir proje. Eray bu projelerin de çalışmalarını bitirdiğini söyledi.