Uyku alışkanlıklarına ilişkin yapılan yeni bir araştırma, dört yetişkinden üçünün seks yaptıktan sonra daha rahat bir uyku yaşadığını gösterdi.

Kuzey Karolina, Charlotte'daki Atrium Health'in tıp direktörü olan başyazar Dr. Douglas Kirsch, "Seks ve orgazmın uyku kalitesi üzerindeki etkisine ilişkin çok az bilimsel veri var" dedi.

Araştırma yazarları, seksin çeşitli mecralarda genellikle iyi bir gece uykusu için elverişli olarak gösterildiğini, ancak bağlantının bilim adamları tarafından incelenmediğini belirtti.


Uyku alışkanlıklarına ilişkin yapılan yeni bir araştırma, dört yetişkinden üçünün seks yaptıktan sonra daha rahat bir uyku yaşadığını gösterdi. Ankete katılanların bazıları, seksin uyku hapından daha etkili olduğunu da söyledi.

Ankete katılanların bazıları, seksin uyku hapından daha etkili olduğunu da söyledi.

ABD’de düzenlenen yıllık uyku konferansında bu yıl, Sleep dergisinin düzenlediği anketin sonuçları sunuldu. Ankete katılan yetişkinlerin dörtte üçü seks yaptıktan sonra daha rahat uyuduklarını söyledi. Ankete katılanlaırn bazıları, seksin uyku ilacından daha faydalı olduğunu da söyledi.  (halktv.com.tr)


Uyku sağlığı uzmanı Dr. Shelby Harris, stresi azaltan seksin uyku kalitesini ve uykuya dalma hızını artırabileceğini söyledi.

Ankete katılanların yüzde 75’i geceleri uykuya geçmeden hemen önce seks yaptıklarında daha rahat uyuduklarını söyledi. Katılımcıların yüzde 64’ü ise seks yapmayı uyku ilacıyla eş değer etkide buldu.

Psikiyatr ve uyku uzmanı Nishi Bhopal CNN'e "Uyku haplarının pek çok yan etkisi var" dedi ve uykusuzluğun sağlık üzerinde de ciddi bir etkisi olduğuna dikkat çekti.

Bhopal, "Hastaları elimizden gelen en iyi şekilde desteklememiz gerçekten önemli çünkü uykusuzluk depresyona ve kaygıya yol açabilir" dedi. "Dolayısıyla uyku hapları bu bağlamda gerçekten yararlı olabilir, ancak bunları iki haftadan fazla kullanmanız önerilmez."