Gebze’de duyanları şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Her fırsatta servisçilerin sıkıntılarını çözmekten, haktan, hukuktan, adaletten bahseden Eski AK Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Yekta Türker’in firması Türker Turizmin aracı ikiz plaka suçundan yakalandı.

Özellikle Gebze bölgesinde siyasilerinin uğrak adreslerinden biri olan Yekta Turizmin ikiz plaka skandalı mikrofon.com.tr'nin haberi ile gündeme bomba gibi düştü. 

İKİZ PLAKA CİDDİ SUÇ
Servisçilerin haklarını savunan adam olarak bilinen Yekta Türker’in ikiz plakadan araçlarının yakalanması üzerine ciddi para cezaları ile karşı karşıya kaldı. Suçun mahkemeye taşınacağı ve 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacağı kanunda yer alıyor. (Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır)

ZİRVE TURİZM KİMLER TARAFINDAN KURULDU
Bir süre önce sektöre kalite ve adalet getirmesi hedefiyle kurulan ve kurucuları arasında Yekta Türker’in de olduğu Zirve Turizmin diğer kurucuları; Develi Turizm sahibi Eyüp Develi, Trakya Turizm sahibi Hasan Hacıoğlu, Acarlar Turizm sahibi Bilal Acar, Çakmak Turizm sahibi Metin Çakmak, Öz Gülhan Turizm sahibi Naim Gülhan ve Seyranlar Turizm sahibi Cevat Seyran olarak biliniyor.