Kocaeli siyasetinde dengeleri değiştirecek gelişmeler baş döndürüyor.

Siyaset tarihine damga vuracak iddialar altında yeni siyasi parti geliyor.

Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan isimlerinin geçtiği yeni bir parti hazırlığını, bu isimlerden henüz yalanlayan çıkmadı.

Böyle olunca da fısıltı gazetesi hızlı yayılıyor. Eski bakanlardan bazılarının da adı geçiyor.

Ali Babacan ve Abdullah Gül'ün kuracağı yeni parti için çalışmalarına vites yükselten, oluşumun Kocaeli hareketini Nihat Ergün öncülüğüyle tüm dikkatleri üzerine çekti.

Yeni parti kurma hazırlıklarını ayrı ayrı yürüten Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın ekiplerinde iki hareketin birleştirilmesi ve duyurusu 15 Eylül’de yapılacağı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Kocaeli ekibinde özellikle eski belediye başkanlarına teklifte bulunulacağı siyaset kulislerinde konuşulmakta.

İzmit eski belediye başkanı Nevzat Doğan, Çayırova eski belediye başkanı Şevki Demirci, Darıca eski belediye başkanı Şükrü Karabacak, Gebze eski belediye başkanı Adnan Köşker, Derince eski belediye başkanı Ali Haydar Bulut isimleri kulislerde telaffuz edilen isimlerin dışında da, oy potansiyeli olan önemli bir kadro ekibi kurulması için start verilmiş.

Ak Parti’de büyük kopuşların yaşanması sürpriz olarak görülmüyor.

İşte o isimlerden biride Ali Babacan’a yakınlığı ile bilinen AK Parti Dilovası Belediye Başkan Aday Adaylarından Enver Yıldırım.

Dilovası’nda iş adamı kimliğiyle tanınan Yıldırım, 31 Mart seçimlerinde siyasette adı çokça öne çıkmış ve yapılan anketlerde ismi hep ön planda yer almıştı. Yıldırım, Dilovası ilçesi kurucu başkanı ve Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Ercan Dalkılıç’ın da damadı. Dilovası bölgesinde yüzlerce çalışanıyla Enver Yıldırım’a da yeni oluşum için teklif gittiği edinilen bilgiler arasında yer aldı.


Yeni oluşumun Enver Yıldırım’ı kazanarak Dilovası’nda büyük bir oy potansiyeline sahip aileyi kazanmak istiyorlarmış.

Dün akşam saatlerinde Gebze’de gerçekleşen toplantıya, Nihat Ergün toplantıya Eyüp Ayar ile birlikte aynı araç ile gelmişti. Toplantıya Nihat Ergün, Eyüp Ayar, Nevzat Doğan, Engin Güzel, Köksal Tatoğlu, Gökhan Altıntaş, Ali Faruk Kılıç, Ergün Kahraman, Fikret Yılmazel, Resul Tat, Yetiş Akpınar, Atilla Karakaş, Ziyaettin Akbaş, Servet Günay, Necati Temiz, Ali Çetin, Olcay Ulus isimleri katıldı.

Kurulacak parti hangi ilke ve program üzerine oturacak?

Seçmenin istikrarı ve geleceği sorguladığı, kendisine umut verecek yeni isimlere yöneldiği dönemde, bu beklentilere hangi politikalarla karşılık verilecek?

Buna ilişkin kapsamlı dosyalara ihtiyaç duyan yeni oluşum; bu nedenle sohbet kapsamı ile AK Parti’nin yaptığı hatalar ve eksiklerin belirleneceği bilgileri toplayarak dosyalar hazırlanıyor.