MHP eski İl Başkanı Aydın Ünlü’nün görevden alınması sonrası İl Başkanlığı’na atanan Yunus Emre Kurt’a ilk muhalefet partisinden geldi. Eski başkan Aydın Ünlü’ye yakınlığı ile bilinen eski MKYK üyesi Erkan Azeri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kurt’un yakınlarına tepki gösterdi.

KARDEŞİ ÜZERİNDEN HEDEF ALDI
Azeri, yaptığı paylaşımda Kurt’un ağabeyi Büyükşehir Belediyesi ve Derince Belediyesi Meclis Üyesi Özhan Kurt’u hedef aldı. Azeri, Özhan Kurt’u HDP’nin sözcülüğünü yapmakla suçladı. Çoklu baro sistemi tartışmalarında Kocaeli Barosu yöneticisi Özhan Kurt, Baro adına basın açıklaması yaparak tartışmalı sisteme karşı çıkmıştı. Özhan Kurt’un 2019 yılında yaptığı basın açıklamasının fotoğrafını paylaşan Azeri, “Liderimize rağmen bu açıklamayı yaptılar, sadece seyrediyorum. HDP‘li ve CHP‘li avukatların sözcüğünü yaptılar. Maalesef bizim halen meclis üyemiz olarak devam ediyor. Hareketin Lideri Devlet Bahçeli” diye yazdı.

 

“GELECEĞİ KUCAKLAYACAĞIZ”
Bu gelişmelerin ardında MHP İl Başkanı olarak atanan Yunus Emre Kurt, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Kurt, yaptığı paylaşımda “Şahsını davasının önüne çıkaranlarla değil, davasını öne çıkaranlarla sonuna kadar yürüyeceğiz. Dava arkadaşının kuyusunu kazanlarla değil el ele onurla mücadele edenlerle geleceği kucaklayacağız. Ben değil biz diyen, önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben diyebilen kutlu yüreklerle aşılmaz engelleri aşacağız bozulmaz tuzakları bozacağız” dedi.