Yeniden Refah Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Doğan Aydal, Masonluğa hizmet ettiğine dair toplum genelinde ciddi bir inanç bulunan Rotary Kulübü’nün bir dalı olan Rotaract isimli kuruluşta bir dönem “Petrolsüz Dünya” isimli bir konferans vermişti.

Mason kollarının bir uzantısı olduğuna inanılan Rotaract’ın konferansına katılarak burada seminer veren Aydal’ı bu nedenle birçok Milli Görüşçü hesap, Masonlukla ilişkilendiriyordu. Doğan Aydal bu konuyla ilgili açıklama yaparak, Mason olmadığını söyledi. Doğan Aydal, Masonlukla ilişkilendirilen Rotaract’ta seminer vermesini ise, “Üniversite hocası olarak hangi kurum davet ederse konferans verdim” diyerek açıkladı.

İşte Doğan Aydal’ın açıklaması:
“Zaruri Açıklama
Değerli arkadaşlarım, Sosyal medyadaki bazı yazılar üzerine aşağıdaki konularda kesin bilgi sahibi olmanızın doğru olduğunu düşünüyorum.
1. Mason değilim ve hiçbir zaman da olmadım.
2. Hiçbir Rotary kulübüne üye olmadığım gibi hiçbir zaman danışman da olmadım.
3. Üniversite hocası olarak hangi kurum davet ederse konferans Verdim.

Rotaryanlar da Petrol konusunda ve Doğu Akdeniz gazları konusunda konferans talebinde bulununca iki ayrı tarihte onlara da konferans verdim. Bir başka konferans daha talep ederlerse yine veririm. Gerçek burdur.”