İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan,  Yıkılan Dilovsı Belediye binası hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplaması için soru önergesi verdi.

Önergesinde, Dilovası Kurucu Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç zamanında yapılan Dilovası Belediyesi Binası’nın 12 Ağustos 1992 tarihinde hizmete girdiğini, binanın 1999 depreminin ardından sağlam raporu aldığına vurgu yapan Türkkan, bu rapora istinaden binaya 2009 yılında 1 kat daha yaptırıldığını ifade etti. Türkkan, sağlam raporu olmasına rağmen, Belediye binasına çürük raporu alınarak binanın yıktırıldığına işaret etti.

Türkkan’ın önergesi ve Bakan Özhaseki’ye yönelttiği sorular şu şekilde:

Dilovası Kurucu Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç zamanında yapılan Dilovası Belediyesi Binası, 12 Ağustos 1992 tarihinde hizmete girmiş, bina 1999 depreminin ardından sağlam raporu almıştır. 2009 yılında Belediye Başkanı olan Cemil Yaman, bu rapora istinaden binaya 1 kat daha yaptırmıştır. Halen Belediye Başkanlığı’na devam eden Başkan, sağlam raporu olmasına rağmen, Belediye binasına çürük raporu alarak binayı yıktırmıştır.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1-Sağlam raporu olmasına rağmen Dilovası Belediyesi Binası’nın yıktırılmasının gerekçeleri nelerdir?

2-Yıkılan Belediye binasının kamuya olan zararı ne kadardır, bu zararın nasıl telafi edilmesi düşünülmektedir?

3-Yıkım nedeniyle oluşan görüntü kirliliğinin ne zaman ortadan kaldırılması düşünülmektedir?

4-Yeni Dilovası Belediyesi Binası ne zaman yapılacak, hangi tarihten itibaren hizmet vermeye başlayacaktır?

5-Yıkılan Belediye binasının yerine yapılacak Kent Meydanı ne zaman yapılacaktır?