Gebze Kuyumcular Derneği Başkanı Yıldıray Turan, "Tüm sektörlerde olduğu gibi altın sektöründe de iflaslar ile bir çok gündeme konu oldu. Büyük ölçekli altın yatırımcıları gözlerini borsa ve gayrimenkul sektörlerine yöneltmesiyle sektörümüz yatırımın cazibe merkezi olmasında kısmen de olsa olumsuz olarak etkileniyor'' dedi.

Yıldıray Turan'dan Altın Satan Adamlara Öneriler : ''Büyüyün''

Turan, ''Bakkal, manav gibi küçük işletmeleri olumsuz etkileyen alış veriş merkezleri aynen altın sektöründe de kuyumcular içerisinde büyümeyenleri ciddi anlamda olumsuz etkiliyor. Bunun en bariz örneklerinden biride bankaların sektörümüze yaptığı darbelerdir. Bu gün altın satan banka kuruluşları, kuyumcuları ciddi anlamda etkiliyor'' dedi.

Anadolu insanları banka hesabındaki altını değil de elle tutulan altını tercih ettiği için bölgemizde altının yatırım merkezi halen kuyumculardır vurgusunda bulunan  Yıldıray Turan, ''Bu neden ile Kocaeli'mizde yaşayan altın yatırımcıları yine olması gerektiği gibi yatırımlarını kuyumcular aracılığıyla  devam ettirmektedir. Fakat sektörümüzdeki meslektaşlarıma önerim rekabetin olduğu bu piyasada ancak büyümeyi becerebilenler ayakta kalacaktır. Bu nedenle büyün ve mesleki yatırımlarda bulunmaya daha büyük önem verin '' dedi.