CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, Çarşı Yapı Sitesi’ndeki Seçim Koordinasyon Merkezi’nde basın açıklaması yaptı. Yıldırım, 2009 seçimlerinden örnekler verdi, alınan sonuçları değerlendirdi. Yıldırım, 2009 yılında İzmit’te Doğan’ın yüzde 39,3 oy aldığını, aynı seçimde Sirmen’in İzmit’teki Büyükşehir oylarının ise yüzde 44,2 olduğunu hatırlattı, “Bugünün tablosu 5 yıl öncesinden görülüyor” dedi.

Yıldırım, SKM’deki açıklamasında, AKMP’nin son günlerde hiçbir belgesi olmayan bazı kamuoyu araştırmalarının sonuçlarıyla seçimleri manipüle etmeye başladığını belirtti. Yıldırım, şunları söyledi:

“- 30 Mart’ta AKP’ye iyi bir matematik dersi vereceğimi söylemiştim. İktidar partisinin yöneticileri belediye başkan adayları bu matematik dersini önceden almak istediklerini söylediler. Biz de onların bu talebini kırmadık. Bugün derse başlayacağız. Siyasi ahlak ve siyasi etik dersini de vermek istiyoruz. Sizi 2009’a götüreceğim 2009 yerel seçimlerinde sandıkların yüzde 90’ının üzerinde sayıldığı bir aşamada seçim kurulunun 2,5- 3 saat elektrikleri kesildi. CHP’nin adayı Fikret Toker yüzde 5 civarında öndeydi. Elektrikler kesildikten sonra ne olduysa, oyların kalan kısmı sayıldığında da yüzde 1 civarında AKP’nin seçim aldığını ilan ettiler. O koltuk şaibeli hale geldi”

BİRİNCİ OLACAĞIZ

Tüm olup bitenlerin ardından İzmit’te toplam kullanılan oy sayısı 169 bin olduğunu anlatan CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı:

“- 52 mahallenin 30’unda 2009 seçimlerinde CHP birinci parti. 30 mahallede en yüksek aldığımız oran yüzde 70,4 ile Yahyakaptan ve Akarca mahallesi. En düşük Karadenizliler mahallesi yüzde 26,8.

AKP’ye gelince 20 mahallede birinci parti olmuş. En yüksek oyu yüzde 53.3 ile Karadenizliler mahallesi. Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. AKP’nin birinci olduğu Gültepe mahallesinde biz birinci parti olacağız bu seçimlerde. Tüysüzler’de, Alikahya, Fatih, Tavşantepe de biz birinci olacağız. Bununla ilgili hiçbir endişemiz yok. Bu kentte bu sonuçları değiştirecek olağanüstü bir proje yok. Yaşayan insanlarının hayat standartlarını bir adım öteye taşıyacak herhangi bir gelişme de yok”

2009 seçiminde İbrahim Karaosmanoğlu ile Büyükşehirde yarışan Sefa Sirmen’in İzmit sınırları içerisindeki oy oranının yüzde 44,2, aynı İzmit’te Nevzat Doğan’ın yüzde 39,3 olduğunu, Fikret Toker’in de yüzde 39,3 oy oranına sahip olduğunu vurgulayan Selman Yıldırım, “Bu yarış bugünden itibaren bu şekilde başlamıştır, bunun ötesi yoktur. İçinde bulunduğumuz ekonomik durum 2009’da daha kötü. Sokaktaki vatandaşlar çok mağdur. Evlerinde ayakkabı kutularında para yok, yatak odalarında para sayma makineleri yok. Onlara sahip çıkacak bakan babaları yok. AKP artık çökme noktasına ilerliyor” dedi.