Kartepe Uzunbey Mahallesi’nde Yıldız Demir Çelik San. A.Ş. tarafından çelikhane ve haddehane projesi için ÇED toplantısı 4 Ağustos’ta yapılacak.

Kartepe Uzunbey Mahallesi’nde Yıldız Demir Çelik San. A.Ş. tarafından çelikhane ve haddehane projesi için 17 Şubat’ta ÇED toplantısı düzenlenecekti ancak daha sonra toplantı ertelendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED toplantısı için 4 Ağustos Perşembe gününe tarih verdi. Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Toplantı Salonu’ndaki ÇED toplantısı saat 10.00’da başlayacak.

Kartepe’nin ekolojik dengesini bozacağı öngörülen, dönemin siyasileri tarafından da şiddetle karşı çıkılan projenin ertelene ÇED toplantısının 4 Ağustos’ta yapılacağının duyurulmasının ardından Yıldız Demir Çelik yazılı bir açıklama yaparak tesisin ne kadar yararlı bir yatırım olacağını anlatmaya başladı. Kartepe’de yaşayan vatandaşların bölgelerinde istemediği üretim tesisinin Kartepe için onarılamaz sonuçlar doğuracağı düşünülürken, Yıldızlar Demir Çelik olayı bir milli mesele gibi göstermeye kendi ceplerini değil halkı ve ülkeyi düşündüklerine herkesi ikna etmeye çalışıyorlar. 4 Ağustos günü ÇED toplantısında vatandaşların bu projeye karşı çıkıp çıkmayacağı ise merak ediliyor.