İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in belediyeye araç alımı için kredi talebine AK Parti ve MHP meclis üyelerinin çekimser oy kullanması nedeniyle meclisten onay çıkmadı. Yaşanan tartışmalar sonrası MHP İl eski Başkanı Ruhi Çavdar, Başkan Hürriyet’e tepki gösterdi. Çavdar’ın açıklamlarına ilk tepki CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’dan geldi.

Çakar’ın tepkisine yanıt bu sefer MHP il Eski Başkanı Aydın Ünlü’den geldi.

Ünlü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:

“Sayın İlçe Başkanına siyasi büyüğü olarak bir tavsiyede bulunayım. Boş açıklamalar yapacağın yerde önce Belediye Başkanına sözünü dinlet. Sosyal demokrat gençleri işe aldır sonra İl Başkanının talimatlarını uygula. Mahalle başkanlarını, sandık görevlilerini falan yaz yoksa İl Başkanın seni görevden alacak benden söylemesi. Benim gündemimde olma” dedi.

Ünlü’nün görevden alma imasına CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı sert tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Yıldızlı: “Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altındaki herhangi bir isim adına konuşmak, kimsenin haddine değildir. Herkes kendi iç parti işleyişine baksın. Ne belediye başkanımı, ne İlçe başkanımı hiçbir ortamda tartıştırtmam” dedi.