2. Abdulhamit’in 5. kuşaktan torunu olan Berna Sultan Osmanoğlu’nun İstanbul’daki düğününe katılan eski Refah partili milletvekili Şevki Yılmaz skandal ifadeler kullanırken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde düşmanla işbirliği yapanları savundu.
Osmanlı hanedanının soyundan gelen Berna Sultan Osmanoğlu, İstanbul’da düzenlenen mehteranlı düğün töreninde Yiğit Onur Kaya ile evlendi. Çiftin evliliklerine İlber Ortaylı ve eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz şahitlik ederken, Halil Konakçı’da törende görüntülendi.

Düğün töreninde birçok detay yer alırken dikkatleri en çok çeken ise eski milletvekili Şevki Yılmaz’ın düşmanla işbirliği yapanları savunurken kullandığı skandal ifadeler oldu.

Konuşma yapan Şevki Yılmaz, ‘‘Osmanlı ile iftihar ediyorum. Osmanlı’yı süren soysuzları da lanetliyorum’’ ifadelerini kullandı. Kendisiyle aynı karede bulunan İlber Ortaylı ise bu sözler üzerine küçük bir tepki göstererek yan tarafa doğru hayıflandı ancak herhangi başka bir tepkide bulunmadı.

Yılmaz’ın sözleri sosyal medyada paylaşılırken kullanıcılar tarafından büyük tepki çekti.

”ŞEVKİ, UMARIM BİR YERDE KARŞILAŞIRIZ” 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Şevki Yılmaz’ın sözlerine çok sert bir tepki gösteren Özdağ, “Şevki, umarım bir yerde karşılaşırız. Sana soylunun soysuzun kim olduğunu gösteririm” dedi