Youtube’a tarayıcınız ile giriş yaparak video izleyebilir, Google hesabınız sayesinde kanallara abone olabilirsiniz ama Youtube’da video paylaşabilmek için kanalınız olmalı.

Youtube kanalı ile video paylaşımı yapabildiğiniz gibi canlı yayın da yapabilirsiniz.

Youtube kanalını kendi adınıza açabileceğiniz gibi marka ya da şirket adına da açabilirsiniz. Hatta birden fazla Google hesabınızla birden fazla Youtube kanalı sahibi de olabilirsiniz. Ayrıca açacağınız Youtube kanalının izlenme oranlarını rapor halinde görebilme imkanına da sahip olursunuz.

Peki Youtube’da kanal açma işlemi nasıl yapılır? İşte kanal açma işlemi hakkında bilmeniz gerekenler...

YOUTUBE KANALI NASIL AÇILIR?

Youtube kanalı açarken kişisel hesabınızdan farklı bir ad hatta işletme adı kullanabilirsiniz. Kanal açmak isteyenler Google (Gmail) hesaplarını kullanarak Youtube’da oturum açabilirler. Eğer Google hesabınız yoksa önce Youtube ye olmanız gerekir. Youtube’da oturum açtıktan sonra Sol üst köşedeki seçeneklerden ‘kanal oluştur’ bölümüne gidin ve Marka Hesap adınızı girin. Böylece kanalınızı oluşturursunuz. Kanal açma işleminden sonra yazımızdan Youtube kanal özelleştirmeleri ve ayarları hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

YOUTUBE KANAL AYARLARINI DÜZENLEME İŞLEMİ

Kanalınızda Videolar, Oynatma Listeleri, Kanallar, Tartışma, Hakkında bölümü bulunur. bBu alandan Kanalı Özelleştirme ve İçerik Stüdyosu bölümünü de kullanabilirsiniz. Kanalı özelleştir sekmesini kullanarak “kanal açıklaması, kanal resmi ve kanal ayarlarını “ kontrol edebilirsiniz. Yani izleyicilerin sizi ilgi çekici bulabilmesinin ilk adımı doğru fotoğraf ve açıklama metninden geçer. Bu alanı etkileyici içeriklerle doldurmak size çok şey kazandırabilir.


İÇERİK STÜDYOSU NE İŞE YARAR?

İçerik Stüdyosu’nu kullanarak yüklediğiniz videoların gelişimini ve etkileşimin takip edebilirsiniz. Tüm bu işlemler Kontrol Paneli’nden yapılır. Kontrol Paneli’nde bulunanlar aşağıdaki gibidir;

-Videolar
-İpuçları
-Analtics (Şzlenme süresi- Görüntülenme)
-Yorumlar
-Yenilikler

YouTube kim ne kadar kazanıyor?

YouTube'dan AdSense ile para kazanma potansiyeli kanaldan kanala değişir, ancak içerik oluşturucuların 1.000 izleyici tıklaması başına yaklaşık 3 ila 10 ABD Doları kazanacağı tahmin edilmektedir. Bu, günde 10.000 görüntülemeye sahip bir içerik oluşturucunun 300 ABD Doları veya daha fazla kazanabileceği anlamına gelir.

Bir YouTube kanalı nasıl büyür? Youtube'da Nasıl Para Kazanılır?

Youtube Kanalı Büyütme Yolları Kategori Belirleyin. Profilinizi Düzenleyin. Kaliteli İçerikler Üretin. Uzun Videolar Oluşturun. Video Ayarlarını Yapın. Oynatma Listeleri Oluşturun. Etkileşim Kurun. İlgili Kanalları Takip Edin. Diğer Sosyal Medya Sitelerinde Yer Alın.

YouTube Kanal incelemesi ne kadar sürer?

Gerçek kişilerden oluşan inceleme ekibimiz hesabınızın YouTube kanal para kazanma politikalarımıza uyup uymadığını kontrol etmek için tüm kanalınızı inceler. Kanalınız incelendikten sonra kararı iletmek için sizinle iletişime geçeriz (genellikle eşiğe ulaşmanızdan yaklaşık 1 ay sonra).

YouTube videolarım neden izlenmiyor?

YouTube içerik üreten kanalların izlenmemesinin sebeplerinden bir tanesi de ses ve görüntü kalitesinin düşük olması. Görüntü kalitesi düşük olan videolar, izleyiciler için özensiz ve kalitesiz görünür. Görüntü kalitesi yüksek olduğunda içeriğini de merak ederler ve izlemeye devam ederler.

YouTube'da Like para kazandırır mı?

Son olarak herkesin merak ettiği “like yani beğeniler içerik üreticilerine herhangi bir maddi getiri sağlıyor mu?” sorusunun da cevabı olumsuzdur.

YouTube para kazanma özelliği nasıl açılır?

YouTube Studio'ya gidin. Soldaki menüden İçerik'i seçin. Para kazanmayı etkinleştirmek istediğiniz videoların küçük resminin solunda yer alan gri kutuyu seçin. Video listenizin üst kısmında yer alan siyah çubuktaki Düzenle açılır listesini ve ardından Para kazanma'yı tıklayın.

YouTube'dan ne zaman para kazanmaya başlanır?

Son 12 ayda 4000 saatin üzerinde genel izlenme süresine sahip olmak. Kanalınızda 1000'den fazla aboneye sahip olmak. Bir Google AdSense hesabına sahip olmak

YouTube kanalı açarken nelere dikkat edilmeli?

YouTube kanalı açarken oluşturacağınız kanal ismi hakaret, küfür ve 18+ kelime içermemelidir. Kanalınızın daha fazla kişiye hitap etmesi için kanal ismi ve kanal açıklaması konusunda titiz davranmalısınız.