TBMM’de düzenlediği basın toplantılarında kentin sorunlarına değinen YSP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli’deki denetim eksikliğine vurgu yaptı. Gergerlioğlu, “Kocaeli’deki iş yerlerinde ve fabrikalarda felaketler bitmiyor. Kocaeli Valisi hala bu duruma sessiz kalıyor ve iş güvenliği önlemlerini kontrol etmiyorlar. Kocaeli’de kimyasal fabrikalarında, geri dönüşüm merkezlerinde yangın haberleri görmek istemiyoruz artık. Gerekli önlemler bir an önce alınmalı ve denetlemeler yapılmalı” dedi.

“KABUL EDİLEMEZ BİR OLAY”
Geçtiğimiz günlerde Melih Gökçek’in Kocaeli Şehir Hastanesi ile alakalı attığı tweeti büyük bir skandal olarak değerlendiren Gergerlioğlu, “Hastane yapılırken gökkuşağı renklerinde iç açıcı bir tasarım yapmışlar. Sonrasında Melih Gökçek bir tweet atmış ‘Vay LGBT misin Kocaeli Şehir Hastanesi?’ demiş. Bunun üzerine apar topar hastanedeki renkli kısmın üstünü kapatmışlar. Bunu tüm Kocaeli konuşmaya başladı ve halen renkler kapatılmış halde duruyor. Gökkuşağı renklerini LGBTİ renkleri olarak itham etmek kabul edilebilecek bir hadise değil.


“NASIL BİR KAFANIZ VAR”
Kocaeli Valiliğine ve Sağlık Bakanlığına soruyorum. Bu nasıl bir skandaldır? Allah'ın renklerinden niye nem kapıyorsunuz? Kimi zaman mitinglere sarı, kırmızı, yeşil renkli kıyafetlerle girilmesinden rahatsız oluyorsunuz. Kimi zaman da Kocaeli Şehir Hastanesi’nde olduğu gibi gökkuşağı renklerinden rahatsız oluyorsunuz. Nasıl bir kafanız var anlamak mümkün değil!” ifadelerini kullandı.

“BUZ DAĞININ ALTINDAKİ KISIM ÇOK BÜYÜK”
Kocaeli’de ara sıra uyuşturucu yakalandığına dair haberlerin yapıldığını söyleyen Gergerlioğlu, “Kocaeli önemli bir uyuşturucu merkezi haline getirilmiş. Buz dağının altındaki kısım çok büyük. Buzdağının üstünde ise şöyle uyuşturucu yakaladık, torbacı yakaladık deniliyor. Fakat eski suç işleri bakanının uyuşturucu tacirlerini koruyan tavırlarının sorgulanmadığı yerde uyuşturucu meselesinin ne kadar büyüdüğünün tekrar altını çizmek istiyoruz. Kentin gençleri bu illetten uzak tutmak Kocaeli Valiliğinin görevidir” dedi.

“TRAFİK SORUNU SON BULMALI”
Kocaeli TÜVTÜRK araç muayene istasyonunda yaşanan sıkıntılardan dolayı muayene için sıra bekleyen araçların trafiği aksattığını belirten Gergerlioğlu, şöyle konuştu: “TÜVTÜRK rezaletine kim dur diyecek diye buradan soruyoruz. Bunun yanı sıra vatandaşlar Körfez’deki yol çalışmaları nedeniyle Hafriyat kamyonlarının cirit attığını ve evlerine giderken korku içerisinde araç kullandıklarını söylüyorlar. Bir an önce çalışmaların tamamlanması gerekiyor. Kocaeli’de yaşanan kazalara bir yenisinin daha eklenmesini istemiyoruz.


“HALKIN HİZMET ALMASI ENGELLENDİ”
Körfez toplu konut ihalesinin iptal edildi. Çamlıca Hastanesi ihalesini de iptal etmişler. Hangi yanlış bu sonucu doğurdu? Halkın hizmet alması engelledi. Vatandaşın hizmet alacağı kurumların ihalesini iptal ediyorlar fakat kendi bürokratlarına hizmette sınır yok. Örnek olarak AKP-MHP ittifakının klasik bürokratı diye soruşturma açılmayan İl Tarım Müdürü’nün makam aracı skandalını gösterebiliriz. Makam aracını keyfi istediği gibi kullanıyor, kimseden ses çıkmıyor.”