Milli ve dini bayramları İzmitlilerle birlikte kutlayan İzmit Belediyesi, İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yılını çifte bayram coşkusuyla Kurban Bayramı’nın 1. gününde belediye meydanında kutlayacak. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Spor İşleri Müdürlüğü tarafından yarışmalar, turnuvalar, doğa yürüyüşleri ve çocuklar için özel etkinliklerin organize edileceği kutlamalar Yüksek Sadakat konseriyle doruklara çıkacak.

AYAK TENİSİ TURNUVASI
Kurtuluş etkinliklerini 2 haftalık bir periyoda yayan İzmit Belediyesi, 7’den 70’e bütün vatandaşları coşkuya ortak edecek. 17 Haziran Cumartesi günü başlayacak etkinlik dizisinde 14.00-17.00 saatleri arasında Cephanelik Stadyumu’nda 15 yaş ve üzeri sporcular için ayak tenisi turnuvası düzenlenecek.

YÜRÜYÜŞ ETKİNLİKLERİ
Etkinlikler kapsamında 18 Haziran Pazar günü doğaseverler bir araya gelerek 09.00-14.30 arasında Bizimköy Doğa Yürüyüşü gerçekleştirecek. İzmit Belediyesinin spor salonlarından faydalanan kadınlar için de 22 Haziran Perşembe Günü saat 09.30 ile 13.30 arasında Sekapark Uçurtma Tepesi’nde yürüyüş düzenlenecek.

SATRANÇ TURNUVASI
Spora önem veren İzmit Belediyesi 24-25 Haziran tarihlerinde 7 yaş ve üzeri yarışmacıların katılacağı satranç turnuvası düzenleyecek. Dernekler Yerleşkesi’nde 10.00-19.00 saatleri arasında yapılacak turnuva kıyasıya bir mücadeleye sahne olacak.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ YAPILACAK
İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümü olan 28 Haziran Çarşamba günü ise birbirinden renkli etkinliklerle hem Kurtuluş hem de Kurban Bayramı coşkusu yaşanacak. Saat 09.45’te Kültür Tepesi’nde resmi törenle başlayacak program, Bağçeşme Mezarlığı Namazgah Şehitliğini ziyaret ile devam edecek. Saat 12.30’da da Fevziye Cami’nde vatan uğruna canlarını feda eden şehitler adına mevlit okunacak ve vatandaşlara kavurma, pilav ve ayran ikram edilecek.

SAAT 21.00’DE SAHNE YÜKSEK SADAKAT’İN
Belediye Meydanı’nda çocuk etkinlikleri, animasyonlar ve İzmit Belediyesi bandosunun dinletisinin yanı sıra güne renk katacak birçok etkinlik düzenlenecek. Saatler 21.00’i gösterdiğinde ise sahneye Yüksek Sadakat grubu çıkacak. İzmitliler hep bir ağızdan şarkılar söyleyerek hem İzmit’in Kurtuluşunu hem de Kurban Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlayacak.