Geçen Çarşamba günü İzmit Seka Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Servisi önünde KBB Uzmanı Dr.Selçuk Uçar’ın hasta yakınları tarafından saldırıya uğradığı gerekçesiyle Kocaeli Tabip Odası, hastane önünde basın açıklaması yaparak olayı kınamıştı. Tabip Odası Başkanı Dr.Kemal Keşmer ile Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, sağlıkçılara yapılan saldırıların arttığını, önlem alınması gerektiğini ifade etmişlerdi.

Bazen olayların içyüzü, kamuoyuna tek taraflı aktarıldığı gibi olmuyor. İzmit Seka Devlet Hastanesindeki olayı, bir de karşı taraftan aktarmak istiyoruz.

Geçen Salı günü İşcan Sürücü Kursuna ait sürücü adayı aracı, Derince’nin üst kesiminde, Yörükler mevkiinde kaza yapmış. Aracı kullanan sürücü adayı Ozan Olgun ağır, diğer sürücü adayları Aynur Olgun ve Emine Efe ile araçtaki kurs eğitmeni hafif yaralanarak hastaneye kaldırılmışlar.

Diğer yaralılar Derince Eğitim Hastanesine, başından çok ağır darbe alan 18 yaşındaki Ozan Olgun İzmit Seka Devlet Hastanesine kaldırılmışlar. Acil’de yapılan müdahalenin ardından Ozan Olgun, KBB Servisine yatırılmış. Hastayı görmesi gereken KBB uzmanı, ertesi gün, yani Çarşamba günü servise öğleden sonra gelmiş. Hastanın başında bulunan babaanne 65 yaşındaki Züleyha Olgun, doktora imalı olarak “Çok şükür teşrif ettiniz” diyerek geç gelmesine serzenişte bulunmuş. Doktor buna çok öfkelenmiş ve yaşlı kadını ağır sözlerle odadan kovmuş. Bu duruma tepki gösteren baba Mustafa Olgun ayağa kalkınca Dr.Selçuk Uçar, babanın gözüne yumruğu yapıştırmış.

Mustafa Olgun’un bacanağı Osman Efe, gazetemize gelerek bunları anlattıktan sonra şöyle devam etti:

“-Doktor ağır sıklet boksör gibi vurdu. Bacanağımın gözü mosmor oldu. Darp raporu aldık. Karakola gidip ifade verdik. Doktora saldırmamız asla söz konusu değil, tam tersine doktor bize saldırdı. Daha sonra hastamızı oradan alıp Derince Eğitim Hastanesine götürdük. Derince Hastanesinde bir saat içinde bütün müdahaleler yapıldı, hastanın başı alçıla alındı. Çok özen gösterdiler. Kocaeli Tabip Odası ve Türk Sağlık Sen, olayın iç yüzünü bilmeden, aslında bildikleri halde işlerine gelmediği için kamuoyunu yanıltıyorlar. Bizim gibi gariban insanların hastane önünde basın toplantısı düzenleyecek halimiz yok, zaten düzenlesek de bize kimse dikkate almaz. Sağlıkçılara şiddete biz de karşıyız, ama sağlıkçının hasta ve hasta yakınlarına şiddet göstermesi nasıl izah edilebilir?” 

ozgurkocaeli.com.tr