CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile yaptığı görüşmede 27 Ocak’taki Diyarbakır ziyareti hakkında konuşarak “Bu ülkeye demokrasi gelecekse, bunun yolu Diyarbakır’dan geçer” ifadeleri sonrası MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt’tan bir dizi sorular ile tepki geldi..

Yunus Emre Kurt, sorular ile yüklendiği Kılıçdaroğlu’na yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“CHP Genel Başkanı, ‘ Türkiye'ye Demokrasi gelecekse bunun yolu Diyarbakır'dan geçer’ diyor. Bu ayrıştırma dilidir. Bu dil terör örgütlerine sempatik gözükmenin ifadesidir. Demokrasinin yolu birlikten, Türk Milleti'nin eşsiz gücünden ve Atatürk'ümüz gibi 'Yüksel Türk senin için yükselmenin hududu yoktur' sözünü içselleştirmekten geçer. Türk Milleti, CHP Genel Başkanı'na şu soruları soruyor: PKK’yı terör örgütü görüyor mu? Görüyorsa PKK kamplarında fotoğrafları çıkan, sırtımızı PKK’ya dayıyoruz diyen, başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz diyenlerin partisi HDP’yi PKK’nın siyasi uzantısı olarak nitelendirebiliyor mu?

Buna da evet diyorsa Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu terörist Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edip 'dostumu ziyaret ettim' dediği için hakkında soruşturma başlatılacak mı? HDP-CHP birlikteliğinde 2019'da aynı adaylara oy verme karşılığı PKK'lıların kadrolaşması gibi 2023 seçimlerine yönelik bu partiye ne gibi taahhütler verildi? Bu gibi soruları çoğaltırız. Ancak çok da faydası olmayacaktır. Çünkü amaca giden yolda her şeyi mübah görenler bizim sahip olduğumuz 'Önce Ülkem ve Milletim' ilkesinden bihaberdir. Diyarbakır'dan Bursa'ya, Edirne'den Kars'a, Adımız bir, anımız bir, acımız bir. Biz büyük bir aileyiz. Kuzeyden güneye, doğudan batıya; tek bilek tek yüreğiz. Biz Türkiye'yiz.”