Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in Kanada'ya iltica eden gençlere ''gay'' ifadelerine karşılık Dilovası'nda tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Yurtdışında yaşayan Dilovası gençleri sosyal medya hesabında AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'a ''Bizler Dilovası'nın gurbetçi gençleri olarak Dilovası'nın evladı sayın Milletvekilimiz Cemil Yaman'dan Hamza Şayir'in istifasını talep ediyoruz. Bize atılan bu kara lekenin olumlu sonuçlanmasını talep ediyoruz'' ifadeleri ile seslerini duyurmaya çalıştılar.

 

Mustafa Acar'dan Hamza Şayir'e Sert Tepki!

Türkiye Ağrılılar Konfederasyonu (AĞKON) Genel Başkanı Mustafa Acar ''Haddini bil hadsiz'' ifadeleri ile Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'e kınama açıklamasında bulundu.

Türkiye Ağrılılar Konfederasyonu (AĞKON) Genel Başkanı Mustafa Acar ''Yazık yazık. Bir Belediye Başkanı skandal denilecek derecede talihsiz bir açıklama yapıyor. Dilovası'nda ne çok gay varmış diyor. Kanada'ya iltica eden gençlerimiz gaymiş. Bu bir kin mi? yoksa nefret mi? Acaba karakteri hırçın, kavgacı ve boş boğaz oluşundan mı? Yoksa nefret ve kinle beslenenlerden mi? Gerçekten anlamış değiliz.

Yaklaşık üç gündür kamuoyunda bir çok eleştiriler aldık. STK başkanları nerede? diye. Türkiye Ağrılılar Konfederasyonu (AĞKON) burada! Basireti kapanmış bir Belediye Başkanının, Belediye Meclis toplantısında medyanın basının gözleri önünde hiç hoş olmayan açıkları AĞKON'a bağlı bulunan dernek ve federasyonlar bir noktada karar aldı.  

HADİNİ BİL HADSİZ

Dilovası Belediye Başkanı, gay diyorsun ancak bu sözleri cahil kişiler telafuz eder. Sen ise Belediyelerin insanların doğumundan ölümüne kadar sorumlusu olduğunu bilmezmisin (hadsiz). Çıkmış şerefli haysiyet sahibi insanlarımıza gay diyorsun. Bulunduğun bölgedeki seçmenlerin sosyal devlet, sosyal belediyecilik anlayışı sende hiç mi hasıl olmadı?

BU EMEKÇİ İNSANLARDAN SEN SORUMLUSUN BAY ŞAYİR

Bilmiyorsan hatırlatayım. Gerek işinde, gerek aşında, gerek ikametinden, gerek konut temininde, gerek hasta oluşundan, sen sorumlusun HADSİZ seni bütün Türkiyedeki Ağrılılar adına kınıyoruz'' dedi.

 

 

HAMZA ŞAYİR'E TEPKİLER DİNMİYOR!

Kocaeli'nin en sakin ve suç oranının en düşük olduğu Dilovası “Kanser Ovası, Çöp Ovası” olarak anılırken, şimdide ''Gay Ovası'' olarak anılıyor. Dilovası'nın tarihine ve imajına bu kara lekeyi süren ''Gay Ovası'' sıfatının mimarı, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'e tepkiler ulusal basın ve youtuber ile devam ediyor..

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in Kanada'ya iltica eden gençlere ''gay'' ifadelesi sonrası Dilovası'nda geçen hergün istifa tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor

İşte o yorumlar;

 

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in Kanada'ya iltica eden gençlere ''gay'' ifadelerine karşılık dün Dilovası Belediyesi önünde yaklaşık 200 kişi toplandı.

Hamza Şayir'in skandal açıklaması sonrası Dilovası'nda istifa sesleri çığ gibi büyümeye başladı.

Basın açıklması yapılacak olan alanda yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü...

Basın açıklmasında söz alan Dilovası Meclis üyesi İnci Aydemir şu açıklamalarda bulundu.

 

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in Kanada'ya iltica eden gençlere ''gay'' ifadelerine karşılık geçtiğimiz günlerde Dilovası Belediyesi önünde yaklaşık 200 kişi  toplandı.

Hamza Şayir'in skandal  açıklaması sonrası Dilovası'nda istifa sesleri çığ gibi büyümeye başladı.

Basın açıklması yapılacak olan alanda yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü...

Basın açıklmasında söz alan Dilovası Meclis üyesi İnci Aydemir şu açıklamalarda bulundu.

Ekonomik İstikrasızlıklarını Örtemiyorlar !


Ülkenin ekonomisinin zor zamanlardan geçtiği ve genç işssizliğin gün giderek arttığı krizi mutfağına kadar hisseden herkesin malumudur. Bu ekonomik istikrarsızlıkta geleceği için kaygılanan ve yahut hali hazırda iş bulamayan insanlar yurtdışına çıkmayı tercih ediyor. Hayallerini gerçekleştirmek için girdikleri bu çileli yola keyfiyetten değil zaruretten çıkmışlardır.


07/12/2021 tarihinde yapılan belediye meclis toplantısında belediye başkanı Hamza Şayir yine yükselen şehir Dilovası masalları anlatırken meclis üyemiz Turan Akgül söz alıp tablonun aslında bahsedilen gibi olmadığını, ilçenin problemleri olduğunu, işsizliğin giderek arttığını ve yoksulluğun derinleştiğini belirtmiştir. Son dönemlerde ilçemizdeki bu problemlerden dolayı çoğu genç hemşehrimizin yurtdışına çıktığını belirtmiştir. Hamza Şayir ise haddini aşarak, ahlak kurallarını çiğneyerek yurtdışına çıkan hemşehrilerimize Gay diyerek onları itham etmiştir. Bu ithamı kendi seçmeleri dahil herkese yapmıştır.


Devlet Millet Diyerek Bizleri Proveke Etmeye Çalışmaktadır.


Olayın akabinde devlet, millet, vatan naraları atarak bizleri provoke etmeye çalışmıştır. Düştüğü utanç verici durumdan bu şekilde sıyrılmaya kalkışmıştır fakat meclis üyelerimiz bu provakasyona gelmemiştir. Nitekim kendisi de dün gece bu durumdan dolayı özür dilemiştir. Özür dileyeceğine hiç ihtimal vermediğimizi, aslında yapılan özürün arkasında örf adetlerimizi bilen bazı büyüklerinin kulağını çektiğini iyi biliyoruz.


Şayir İstifa Etmelidir !


Bizler bu özürü kabul etmediğimizi buradan bildirmek istiyoruz. Bu yapılan fahiş bir hatadır ve bu hatanın bedeli sadece ve sadece istifadır. Dilovası zaten hali hazırda pek iyi sıfatlarla tanınmıyorken bir de bu ahlaksız kelime ile mi anılmasını istiyorsunuz?
Gençlerimiz Doğduğu Yerde Doyamadığı İçin Gurbete Gitmedikler.!
Bahsi geçen gençlerimiziz hepsi peril pırıldır. Hepsi yiğitliğiyle, mertliğiyle bilinmektedr. Hepsi saygıyı, sevgiyi, dürüstlüğü güzide ailelerinden öğrenmişlerdir. Hiç biri Hamza Şayir gibi insanları hapise göndermemiştir, iftira atmamıştır, hakaret etmemiştir ama gelin görün ki Hamza Şayir belediye başkanı, bu delikanlılar ise gurbet yolcusudur.

Tekrar söylemekte fayda vardır. Bizler Hamza Şayir’n derhal istifa etmesini istiyoruz. Eğer kendi rızası ile etmiyorsa ilçemizi tanıyan bilen, örfüne adetine bağlı Ak Partili yöneticilerin konuyu genel merkeze taşıması boyunlarının borcudur. İç işleri bakanlığı da derhal soruşturma başlatıp kendisini görevden almalıdır.

 

 

Cemil Yaman kimdir?


Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman kimdir? İşte Cemil Yaman'ın hayatı...

Cemil Yaman, 16 Temmuz 1970 yılında Ağrı'da dünyaya geldi. 1975'de Kocaeli'ne yerleşti. Babasının ismi Bahri, annesinin ismi Karkaş'tır. İşletme Fakültesi mezunudur. Siyaset Bilimi alanında yüksek lisansına ve AÖF Kamu Yönetimi 4. sınıfta eğitimine devam etmektedir.

2009-2014 tarihleri arasında Dilovası Belediye Başkanlığı yaptı. Gebze Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörlüğü ve Dilovası Belediyesinde yöneticilik görevlerinde yer aldı. Başta MGV olmak üzere birçok STK'da başkanlık yaptı. Fazilet Partisi ve AK PARTİ Dilovası Kurucu Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı görevlerinde yer aldı.

İyi derecede Kürtçe bilen Cemil Yaman, evli ve dört çocuk babasıdır.