Sanayinin yarattığı çevre kirliliği ile sık sık gündeme gelen Dilovası’nda sanayi kuruluşlarının arasında kalan, Dilovası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün de içerisinde bulunduğu ilçede nadir kalan yeşil alanlardan Diliskelesi mahallesi Şehit İlimdar Atasoy Parkı'nı Polisan'a 2 yıl önce AK Partili belediye Başkanı Hamza Şayir, itiraz etmeyeceklerini taahhütü ile aldıkları alanı seçimlerden 5 gün sonra yıkımına başladı.

Bölge halkının büyük tepki gösterdiği olay sonrası parkın bulunduğu alana kadar yürüyüş gerçekleştiren vatandaşların direnişi Polisan'a geri adım atttırdı. Tepkili halk ile görüşen Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu ise halkın yanında olduğunu ve alanın Dilovası halkına hizmet vereceği sözünü verdi.

Peki Şehit İlimdar Atasoy Parkının süreci nasıl başladı?

Dilovası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün de içerisinde bulunduğu ilçede nadir kalan yeşil alanlardan Şehit İlimdar Atasoy Parkını sanayicilere kim teslim etti? 

Şehit İlimdar Atasoy Parkının içerisinde yıkılan metruk binalar kime aitti?

Şehit İlimdar Atasoy Parkının Polisan'a teslim edilmesini karşı çıkarak mahkemeye kim taşıdı? 

Kamuoyunun sorduğu bu soruları 41havadis.com'un arşivleri ile haberimizde cevaplar bulacaksınız.

Şehit İlimdar Atasoy Parkının süreci nasıl başladı?

2003 yılında OSB sınırı içerisinde olduğu belirtilen alan aslında geçen her yıl sınırlar yeniden çiziliyor. 

Bunun en son örneği, Polisan'nın istediği Şehit İlimdar Atasoy Parkının bulunduğu alan için Dilovası Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ''konut yerleşkesine komşu olmasından dolayı söz konusu imar plan değişikliğine'' ilişkin Dilovası Belediyesinde görüş istiyor. Konu hakkında dönemin Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ise imzaladığı belge ile ''Bölgede yeşil alan kaybına neden olmadığından kurumumuzca uygun görülmüş ve itiraz edilmeyecektir'' ifadelerinde bulunuyor. Böylece sanayici büyüyebileceği alanları genişletmeye devam ediyor.

Dilovası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün de içerisinde bulunduğu ilçede nadir kalan yeşil alanlardan Şehit İlimdar Atasoy Parkını sanayicilere kim teslim etti? 

Gazetemiz 41havadis.com'a 25 Temmuz 2022 tarihinde belgeler ile açıklamada bulunan Dilovası Belediyesi kurucu Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç, park alanını Hamza Şayir'in verdiğini belirtiyor.

Dalkılıç ''27 Eylül 2021 tarihinde imar planı değişikliği ile Dilovası Belediye Başkanlığı, Dilovası Organize Sanayi bölge müdürlüğüne bir yazı paylaşmış. Görüş ve onay yazısında da Şehit İlimdar Atasoy Parkını ticari alana çevirerek planlama noktasında ve Büyükşehirde de onaylatarak burası Polisan’ın diğer bir tapusuna tevhit kararı ile verilmiş.

''HAMZA ŞAYİR DÖNEMİNDE SANAYİYE VERİLMİŞTİR''

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in ıslak imzası ile yazdığı görüş yazısından sonra 24 Ocak 2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu arsayı ticari alan olmasıyla alakalı onaylamış. Sonuç olarak burası Polisan’a AK Partili Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir döneminde sanayiye verilmiştir'' dedi.

Belgeler ile 25 Temmuz 2022 tarihindeki haberimizi okumak için tıklayın..

 

Şehit İlimdar Atasoy Parkının içerisinde yıkılan metruk binalar kime aitti?

Şehit İlimdar Atasoy Parkının içerisinde yıkılan metruk binalar aslında uzun yıllar bölge halkına hizmet veren Dilovası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün binası.

Gazetemiz 41havadis.com'un 06 Nisan 2022 tarihinde ''Hamza Şayir itiraz etmeyeceğim dedi ve Polisan'a teslim etti!'' başlıklı haberimiz sonrası gazetemizin imtiyaz sahibi Yusuf Metin Karademir'e telefon ile açıklamada bulunan dönemin belediye başkanı Hamza Şayir, onay yazılı imzalı belgelerin aksine ben vermedim dediği açıklamasında geçtiğimiz günlerde yıkılan metruk bina diye adlandırılan Dilovası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün binası için ''OSB yetkilileri bize boşaltın dediklerinde boşaltıyoruz'' ifadelerini kullanmıştı.

Şehit İlimdar Atasoy Parkının Polisan'a teslim edilmesini karşı kim mahkemeye taşıdı? 


Gazetemiz 41havadis.com'un 2022 tarihinde ''Hamza Şayir itiraz etmeyeceğim dedi ve Polisan'a teslim etti!'' başlıklı haberimiz sonrası dönemin muhalefet meclis üyesi Turan Tekgül öncülüğünde mahkemeye taşınmıştı.

TURAN TEKGÜL MAHKEMEYE TAŞIDI

Süreci yakından takip eden gazetemizin imtiyaz sahibi Yusuf Metin Karademir konu hakkında ''Dosya ve hukuki masrafları yaklaşık 60 bin TL'yi kendi cebinde ödeyen dönemin Saadet Partisi Dilovası Belediye meclis üyesi Turan Tekgül tarafından hukuki mücadele başladı. Tekgül'ün gerçekleştirdiği mücadele ile alanın Polisan'a teslim edilmemesi için süreç içerisinde zaman kazanıldı. Belkide bugün Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu sanayi bakanlığına sunulan projesi için olduğunu düşündüğüm itiraz etme hakkı var ise bunu Turan Tekgül'ün mücadelesi sayesinde gerçekleştirebilecek. Kısacası bu park alanı sanayicilere değilde halka teslim edilebilirse Diliskele halkı önce Turan Tekgül'ün o gün verdiği mücadelesine ve bugün Belediye Başkanı olan Ramazan Ömeroğlu'nun kararlığına borçlu olacaktır'' dedi.

 İşte belgeler;