Sözcü TV muhabiri gazeteci Meral Danyıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Değişik bir göç hikâyesi;'' paylaşımı ile Dilovası'ndan Kanada'ya göçü tekrar gündeme getirdi.

Gazeteci Meral Danyıldız ''Değişik bir göç hikâyesi! Kocaeli Dilovası'ndaki pek çok genç, yaşlı kaçak yollarla Kanada'ya gidiyor. Sanayi bölgesi ama sokaklar kısmen boş. 10 bin dolar karşılığında götürülüyorsunuz. Ancak işin tuhaf tarafı şu: Giden sayısı o kadar artmış ki Kanada'da işsizlik başlamış'' ifadelerinde bulundu..

Danyıldız paylaşımına Kocaeli Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in 2021 Aralık ayında gerçekleşen meclis toplantısında sarf ettiği sözleri tekrar gündeme getirdi..

Hamza Şayir'in Dilovası'ndan Kanada’ya giden gençler için "Ne kadar gay varmış haberimiz yokmuş" ifadelerini hatırlatan gazeteci Meral Danyıldız ''Bu göç önce şöyle ortaya çıktı: Dilovası Belediye Başkanı 2021'de "Dilovası'nda ne kadar gay varmış, iltica etmek için böyle söylüyorlar" dedi. Ardından anlaşıldı ki ilçenin bir bölümü gitmiş, bir bölümü de gidiyor. Kanada'nın bir kısmını şimdi Dilovası halkı oluşturuyor'' paylaşımında bulundu..

 

Dilovası'nda göç! Kanada'ya göçü 41havadis.com'a anlattılar