Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, cuma pazarının 2016 yılına kadar yerinden kaldırılacağını söyledi.
Ayrıca pazartesi günleri kurulan semt pazarları hariç diğer semt pazarlarının da kamulaştırma ile edinilen yerler kapsamında sabit pazara dönüştürüleceğini kaydetti. Başkan Köşker dün uzun bir aradan sonra ilk basın toplantısını düzenlerken toplantıda Köşker’e Gebze Belediye Başkan Yardımcıları Engin Güzel ile Nilay Ayran, birim müdürleri ve AKP Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba da eşlik etti. 

TAPU TAHSİSTE SÜRE ÜÇ YIL DAHA UZADI

Hürriyet ve Ulus Mahalleleri’ndeki kentsel dönüşüm mevzuuna da kısaca değinen ve Cuma günü geçen torba yasa ile birlikte bu yıl mayıs ayı sonunda miadı dolacak tapu tahsis belgelerinin geçerlilik süresinin 3 yıl daha uzatıldığını kaydeden Köşker basın toplantısına katılan Dernek Başkanı Yusuf Örnek ile yöneticilerine basın toplantısında olunduğu gerekçesiyle söz vermedi. Başkan Örnek ise toplantı bitiminde gazetecilere yaptığı açıklamada mahallelerinde yapılan projelere dair bilgilendirme istediklerini, herkesin hak ettiği tapuya kavuşmasını beklediklerini, bir diğer taleplerinin ise mahalleler üzerinde yürütülecek her ne proje varsa gündemden kaldırılması olduğunu kaydetti. 

ÇANAKKALE SEMPOZYUMU 

Önümüzdeki perşembe günü gerçekleşecek  100’ncü Yılında Çanakkale Sempozyumu etkinliklerine dair de konuşan Köşker çok sayıda üniversiteden akademisyeni ağırlayacaklarını ayrıca öğrencilere ve vatandaşa 100 yıl önce yazılan mektubun dağıtılacağını, dönemi anlatan kıyafetler ile yürüyüş düzenleneceğini söyledi.  AnibalSapağı’nın Karayolları tarafından yapılacağını, zemin etüt çalışmalarına takıldığını belirttiği Topçular Köprülü Kavşağı’nın ise kendileri tarafından tamamlanacağını belirten Köşker, Gebze Kent Konseyi eski Başkanı Gültekin Şenel’in bir süre önce düzenlediği basın toplantısındaki iddialarına ise sadece söylem biçimini eleştirerek yanıt verdi. 

KENT KONSEYİ İDDİALARINI YANITSIZ BIRAKTI

Köşker; Gebze Kent Konseyi üzerinde kurduğu baskıya dair hiçbir iddiayı ise yine Şenel’in söylem biçimine atıfta bulunarak yanıtlamadı. Otopark sorununun çözümü için ileride yıkılacak Gebze EML ile Gebze İmam Hatip Lisesi önündeki alanları potansiyel otopark alanı olarak gösteren Köşker, bir diğer sosyal etkinliklerinde Sağlıklı Kentler Birliği toplantısı kapsamında 60 belediye başkanının Gebze’de ağırlanacağını dile getirdi. Gebze’nin bu dönem yapılacak çalışmalarla 2023 yılında tanınmayacak derecede gelişeceğini iddia etti.