Özel hastanelerin acil servislerinde ücret alınmaması konusunda daha önce birtakım düzenlemeler getirilmesine rağmen Kocaeli Gebze’de bu konuda birçok sıkıntı yaşanıyor. Acil servislerde işlem yaptıran hastalardan para talep ediliyor, yüksek rakamlar isteniyor. Kocaeli basınında yer bulan bu durum konusunda İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan vatandaşların sıkıntısını TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, konunun muhatabı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

"ÜCRET TALEP EDEN ÖZEL HASTANELER HAKKINDA BİR İŞLEM UYGULANIYOR MU?"
Önergesinde;

“Özel hastanelerin acil servislerine başvuran hastalardan ücret alınmaması konusunda daha önce birtakım hukuki düzenlemeler getirilmiştir. Sağlık Bakanlığı’nın, özel hastanelerin acil servislerinde ücretsiz hizmetler ile ilgili Yeşil Alan Uygulaması gereğince belirtilen durumların dışında hiçbir özel hastanenin vatandaştan ücret talep edemeyeceği belirtilmiştir.” diyen Türkkan, buna rağmen bu konuda Gebze’de bazı sıkıntıların yaşandığını belirtti. Türkkan, “Basında yer alan haberlere göre; bazı özel hastaneler vatandaşlardan para talep etmekte, hastaneden ayrılırken oldukça yüksek rakamlar ödenmesi istenmekte, bunun karşılığında fatura da verilmemektedir. İstenilen rakam vatandaşın itirazına göre bazen minimuma indirilmektedir.” diye yazdı.



BU KONUDA YENİ DÜZENLEMELER GELECEK Mİ?
İYİ Partili Türkkan konu ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:

1-Özel hastanelerin acil servislerine başvuran hastalardan ücret alınmaması konusunda daha önce birtakım hukuki düzenlemeler getirilmesine rağmen bu konuda Gebze’de bazı sıkıntıların yaşandığı iddiası doğru mudur, bu konuda Bakanlık bilgi sahibi midir?

2-Basında yer alan haberlere göre; bazı özel hastanelerin acil servislerinde vatandaşlardan para talep ettiği doğru mudur, bu durum hukuka aykırı bir durum değil midir?

3-Hastaneden ayrılırken vatandaşlardan oldukça yüksek rakamlar ödenmesi istendiği, istenilen rakamın vatandaşın itirazına göre bazen minimuma indirildiği, ödenen ücret karşılığında fatura verilmediği de doğru mudur, bu işlemler neye göre yapılmaktadır, bunun gerekçeleri nelerdir?

4-Yasal olmamasına rağmen vatandaşlardan ücret talep eden özel hastaneler hakkında bir işlem uygulanmakta mıdır, bu işlemler nelerdir?

5-Özel hastanelere herhangi bir denetim uygulanmakta mıdır, bu konuda uygulanan belli bir takvim bulunmakta mıdır, denetimlerde karşılaşılan olumsuzluklar ile ilgili uygulanan işlemler nelerdir?

6-Vatandaşların özel hastanelerin acil servislerinde bundan sonra sıkıntı yaşamaması için Bakanlık tarafından yeni birtakım düzenlemeler getirilmesi ve bunların uygulamaya geçirilmesi düşünülmekte midir, bu uygulamalar neler olacaktır?

 

 

Gebze Medical Park mağdur etti! CHP'li milletvekili hastaneyi korudu!

Gebze Medical Park Hastanesinde Skandal Olay!