Yüksek hızlı internet çağında, herhangi bir bilgiyi öğrenebilmek için şüphesiz arama motorlarından google arama ile yapıyoruz.

Birkaç dakika içinde en güncel Kocaeli haberlerini bulabilmemizin yanında Kocaeli'nin yöresel yemeklerinden tutun şarkılarına kadar kolay bilgi dalgası teorisiyle tanışıyoruz.

Ancak çoğu zaman gerekli bilgileri azar azar ekmeniz ve üzerinde bir saatten fazla harcamanız gerekir.

41havadis.com, birkaç tıklamayla değerli google arama sonuçlarını bulmanız için en etkili yollarını sizler için derledik..

 

1. YA BU, YA O

Bazen gerekli bilgileri doğru bir şekilde ezberlediğimizden veya işittiğimizden tam olarak emin olamayabiliriz. Problem etmeye gerek yok! Sadece "|" kullanarak bazı uygun seçenekleri girin veya İngilizce "or"  Türkçesi "veya" ve ardından uygun sonucu seçin. Örneğin ''sarı araba or sarı araç''

2. EŞANLAM İLE ARA


Bildiğiniz gibi, büyük ve güçlü Türkçe dili eş anlamlılar bakımından oldukça zengindir.  Yalnızca belirli bir kelime öbeği değil, belirli bir konudaki siteleri hızlı bir şekilde bulmanız gerekiyorsa, "~" sembolünü koyun.

Örneğin, "hızlı ~ ingilizce öğrenme" sorgusunun sonuçları, yabancı dil öğrenmenize, sizi hızlı şekilde öğrenme tarifleri ve pratikleriyle tanışmanıza  yardımcı olacaktır.

 

3. İNTERNET SİTESİ İÇERİSİNDE ARAMA


Örneğin 41havadis.com'da ilginç bir makale okursunuz ve bir süre sonra arkadaşlarınızla faydalı bilgiler paylaşmak veya tekrar okumak istersiniz. Ardından site içinde arama kurtarmaya gelir. Bunu yapmak için önce site adresini, ardından anahtar kelimeleri veya tüm ifadeyi girin.

 

4. ZAMAN TÜNELİ

Bazen, belirli bir zaman diliminde meydana gelen olayları umutsuzca tanımamız gerekir. Bunu yapmak için, ana ifadeye elipslerle yazılmış bir zaman çerçevesi ekleyin. Örneğin, 1911 ile 2009 arasında Gebze Belediye Başkanları kim? olduğunu bilmek istiyoruz.

5. BAŞLIK YADA BAĞLANTIYA GÖRE ARAMA

Arama motorunun makalenin başlığında anahtar kelimeleri bulması için - sorgudan önce "intitle:" kelimesini boşluk bırakmadan girin ve bağlantıda bir kelime aramak için - "inurl:".

6. BENZER SİTELER

Arama yaptığınız siteden memnunsanız ve şimdi benzerlerini bulmak istiyorsanız - site adresinin önüne "related:41havadis.com" yazın.

7. TÜM İFADELER


Girdiğiniz sırayla belirli bir şeyi bulmanın en kolay ve en etkili yolu, kelimeleri tırnak içine almaktır.

Örneğin, en çok okunan haberler metni girerseniz, arama motoru "en", "en çok okunan" ve "haberler" sorgusu için sonuçları herhangi bir sırayla gösterir.

"En iyi gazete" yada "En tarafsız gazete" girerseniz - yalnızca üç kelimenin de bu sırayla olduğu sonuçlar gösterilir. Bu yöntem, bir şarkının sözlerini bulmanız yada bir konu hakkında nokta atışı makalelere ulaşmanızı sağlayacak harika bir yöntem.


8. GEREKSİZ TERİMLER


Gereksiz bir terimi aramadan çıkarmak için önüne eksi işareti koymanız yeterlidir. Örneğin, kitaplarla ilgili siteleri bulmak istiyor ancak onları satın almakla ilgilenmiyorsak, gereksiz terimi hariç tutmaya çalışın. Örneğin ''Tarih konulu kitaplar - fiyatları''