MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ndeki son grup toplantısında, gıda maddelerindeki fahiş fiyatlardan zincir marketleri sorumlu tutmuş ve sattığı ürünlere sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle bağlarının araştırılmasını önermişti. Bahçeli'ye yanıt veren BİM Genel Müdürü Galip Aykaç ise, "Bize bakarak ya bir tuğla da ben koyayım bu binanın temel taşına demeyen, bir tane dikili ağacı olmayan insanlar sizlere ve bizlere bu yakıştırmayı yapıyorlar. Bre ahlaksızlar, bre densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz" ifadelerini kullanmıştı. Bu olayın ardından MHP’liler çeşitli illerde BİM’i protesto etmişti.

Büyükgöz ve Bıyık MHP'yi kızdırdı!

AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARI İLE KURDELE KESTİLER

Geçtiğimiz günlerde BİM, Gebze Teknik Üniversitesine açtığı şube için açılış düzenledi. Açılışa GTÜ Rektörü Hacı Ali Mantar, AK Partili Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, BİM İK Üyesi Galip Aykaç katıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri marketi gezdi.

“AKILLARINI BAŞLARINA ALIR VE…”

Yapılan açılışa MHP Kocaeli İl Başkanlığı tepki göstererek kınaması sonrası Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı Abdülkadir Özdemir de açıklama yaparak şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl ana akım medyada Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyʼin “Zincir marketlerin FETÖ'yle irtibatı araştırılması gerekmekte. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemeli” sözünü tam olarak üstüne alan ahlaksızın katılımıyla Kocaeli ilimizin gözde üniversitelerinden olan Gebze Teknik Üniversitesiʼnde BİM adı altında yeni bir market açılmasını hiçbir surette kabul etmiyoruz. Takbih ederiz ki yetkililer akıllarını başına alır ve ona göre hareket ederler, aksi halde hadlerini bildirmek bizim için küçük bir mesele olacaktır. Kamuoyuna saygılarımla...”

bim getu açılışı