Salgın döneminde maddi manevi zorluk yaşayan herkes için nefes alabileceği ve yazın tadını çıkartabileceği adresler olduğunu söyleyelim.

Evinizden sabah ailenizle beraber aracınız binerek gideceğiniz bu plajlar dinlenmek için en iyi noktalar.

Akşam ise yine ailenizle aracınıza binerek evinize dönebilirsiniz.

Yol uzun olmadığı gibi aynı zamanda sosyal mesafe kurallarının da çok ciddi uygulandığı bu plajlarda güzel bir gün geçirmek mümkün.

Hem denizin hem de güzel havanın tadını çıkartmak günü birlik gideceğiniz plajlarda sağlanıyor.

Ayrıca ücretsiz olması da aile ekonomisini de desteklen bir başka detay.

 

Altınkemer Halk Plajı - Karamürsel

Bu plaj Kocaeli’nin ilk mavi bayrağını alan plajdır. Bu plaj Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde bulunur. Yaklaşık 180 metre uzunluğa sahip plajdır. Plaj kumu oldukça temiz ve güzeldir. Altınkemer plajında cankurtaran hizmeti vardır. Bunun yanında şezlong ve şemsiyeyide bu plajda bulabilirsiniz. Ayrıca tuvalet ve kabinde bu plajın hizmetleri arasındadır.

Kerpe Halk Plajı - Kandıra

Kocaeli’nin diğer mavi bayraklı plajlarından biridir. Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunur. Şezlong, şemsiye, tuvalet, kabin, duş gibi hizmetler diğer mavi bayraklı plajlarda olduğu gibi bu plajda da vardır. Ayrıca plaj hem kumsal hem de yürüyüş yoluna sahiptir. Kocaeli’de en çok tercih edilen Kocaeli’nin en iyi plajlarından birisidir.

Kovanağzı Plajı - Kandıra

Tatilciler ve yazlıkçılar açısından tercih edilen Kovanağzı, denizinin sakinliği ve temizliği ile bilinir. Yazları yurtdışından da oldukça ziyaretçi çeken Kovanağzı Plajı denize girilecek yerlerden bir diğeridir. Butik otellerle veya çadırınızla güzelce zaman geçirebilirsiniz

Bağırganlı Halk Plajı - Kandıra

Genellike ziyaret edenlerin tam not verdiği mavi bayraklı plajlardan bir tanesidir. Kandıra ilçesinde bulunur.

Cebeci Halk Plajı - Kandıra

Sizler için tavsiye edebileceğimiz son plaj Cebeci Halk plajıdır. Bu plajın uzunluğu yaklaşık 3 km olup Kandıra ilçesinde bulunmaktadır. Kandıra’nın en çok ziyaret edilen plajlarından birisi olan Cebeci Halk Plajı Kocaeli’nin mavi bayraklı 4 plajından birisidir. Cankurtaran, şemsiye, şezlong, tuvalet, wc, kabin bu plajda mevcuttur.

Bayramoğlu Kadınlar Plajı - Darıca

Bayramoğlu plajı yaz aylarında kadınların gönüllerince denize girmesi için imkan sağlamaktadır.

İSTANBUL’A YAKIN ÜCRETSİZ PLAJLAR

İstanbul'a yakın ücretsiz plajları bir araya getirdik. Salgın döneminde maddi manevi zorluk yaşayan herkes için nefes alabileceği ve yazın tadını çıkartabileceği adresler olduğunu söyleyelim. Evinizden sabah ailenizle beraber aracınız binerek gideceğiniz bu plajlar dinlenmek için en iyi noktalar. Akşam ise yine ailenizle aracınıza binerek evinize dönebilirsiniz. Yol uzun olmadığı gibi aynı zamanda sosyal mesafe kurallarının da çok ciddi uygulandığı bu plajlarda güzel bir gün geçirmek mümkün. Hem denizin hem de güzel havanın tadını çıkartmak günü birlik gideceğiniz plajlarda sağlanıyor. Ayrıca ücretsiz olması da aile ekonomisini de desteklen bir başka detay.

 

MENEKŞE PLAJI
Menekşe Plajı sadece bu sene değil her sene çok tercih edilen bir plaj olma özelliğine sahip. Hafta için günlerde sadece kadınların girebildiği plaj hafta sonu aileleri de misafir ediyor. 3. Köprünün yakınlarında bulunan Menekşe Plajı ulaşımı da kolay ve İstanbul içerisindeki güzide dinlenme yerlerinden biri.

CENEVİZ KALESİ PLAJI

 

Muazzam bir tabiata sahip olan plaj çevresi görmeye değer güzide gezi adreslerinden biri sadece. Batı Karadeniz’de yer alıyor ve Düzce’ye bağlı. 40 kilometrelik kumsalda dilediğiniz gibi tertemiz suyun tadını çıkartarak plajda vakit geçirebilirsiniz. Mavi bayraklı bir plaj olması da ne kadar tercih edilebilecek güzel bir plaj olduğunu kanıtlıyor.

AKÇAKESE KÖYÜ

Kumsalı tertemiz olan bu köyde de güzel plajlar bulunuyor. Hafta sonu ailenizle beraber tercih edebileceğiniz güzide yerlerden biri aynı zamanda. Akşama kadar günü birlik stres atma yerlerinden biri. Özel aracınızla buraya navigasyon sayesinde ulaşım sağlayabilirsiniz. Kolaylıkla gidebileceksiniz. Ayrıca toplu taşıma ile ulaşım sağlamak için 139A numaralı otobüsü tercih edebilirsiniz. Köyde indikten sonra ise 20 dakika boyunca sahile yürümeniz gerekiyor.

KEFKEN CEBECİ PLAJI

Cebeci bir tatil köyü ve karşısında mükemmel manzarası bulunuyor. Bu manzara Kefken Adası’ndan oluşuyor. 2014 yılında ise mavi bayrak statüsüne ulaşmış bir plaj olması sebebiyle özeldir. 6 kilometre uzunluğa sahip olan plaj tertemiz ve tatil için ideal. Plaj çevresinde kamp kurma imkânı da bulunuyor. Akşam evinize dönmek istemezseniz bunu da dikkate alarak değerlendirebilirsiniz.

SARIYER KISIRKAYA PLAJI

Kısırkaya köyünde bulunan plaj çok kimsenin bilmediği adreslerden biri. Bu sebeple çok fazla kişinin ziyaret etmediği bir yer olması özelliği ile sessiz sakin plajlardan aynı zamanda. Normal bir halk plajı olan Kısırkaya Plajı Sarıyer ilçesinde bulunuyor. Büyük bir kumsalı bulunan plajda giriş ücreti alınmıyor. Ancak plajda diğer hizmetler için ücret ödemeniz gerekecek.

Özel aracınız yok ise bu durumda Sarıyer’den Kısırkaya Köyü’ne hareket eden minibüslere binebilirsiniz. Hacıosman’dan kalkan 152 numaralı hatta sahip otobüsleri de tercih ederek bölgeye ulaşabilirsiniz.

KADIRGA KOYU

Ağva’ya yakın bir yerde bulunan Kadırga Koyu da yine ücretsiz girebileceğiniz harika bir plaja sahip. Büyükbucaklı Köyü’nden kuzeye doğru yürüyerek buraya ulaşabilirsiniz. 1 kilometrelik kısa bir yürüyüş olacaktır.

 

 

kocaeli ücretsiz plaj, istanbul ücretsiz plaj, ücretsiz plaj yerleri, kocaeli piknik alanları, kocaeli tatil yerleri, istanbul tatil yerleri,