Özellikle gece saatlerinden itibaren Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası ilçelerinde yoğun kar yağışı etkili oldu. Kocaeli Büyükşehir, ilçe belediyeleri ve karayolları ekipleri günlerdir yolları ulaşıma açık tutmak için mücadele vermekte.

Kocaeli’de bulunan araçların ikinci bir duyuruya kadar İstanbul istikametine gidişlerin yasaklandığını duyuran Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un bu açıklaması sonrası Kocaeli’nden, İstanbul istikametine gidecek araçlara izin verilmediğinden vatandaşlar uygun yerlerde bekletiliyor.

Araçlarıyla soğuk havada yollarda bekleyen vatandaşların yardımınada bölgemizdeki Belediyeler adeta seferber oldu. Bunlardan biri de Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir.

Başkan Şayir, ilçesinde tır ve kamyon şoförlerine sıcak çorba ile sucuk ekmek ikramlarında bulunduğu çalışmasını bugün Ahaber canlı yayınında duyurdu.

Açıklamasında Başkan Şayir ''Şuan gerçekten çok mutluyuz. Rabbime hamd olsun böyle bir hizmeti bize bahsetti. Dün akşam 23:00'dan belli buralardayız. Gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. İkramlarımız devam ediyor devletimiz her zaman onların yanında olmayada devam edeceğiz inşallah'' dediği o anlarda kamera kadrajına öyle bir isim girdiki akıllara 4 Mayıs 2021 tarihinde gazetemiz 41havadis.com'un ''Şayir Döneminde Neler Oluyor? Dilovası ve Yolsuzluk iddiaları'' başlıklı haberimizi gündeme tekrar getirdi. (O haberimizi okumak için tıklayın)

A Haber canlı yayınında kameralara yansıyan o kişi geçtiğimiz pandemi döneminde cenaze katılımlarının yasak olmasına rağmen Dilovası Belediyesine başka bir esnafın birim fiyatı 10 TL alınan hizmetin, bir kaç ay sonrası 2020 yılında Dilovası Belediyesine birim fiyatı 31 TL'ye toplamda yaklaşık 5 Yüz Bin TL'ye cenaze yemeği faturası kestiği öğrenilmesi sonrası Saadet Partisi Dilovası Meclis üyeleri tarafından mahkemeye verilen eski Dilovası Belediye Başkanı Halit Yaşar ile mevcut Dilovası Belediyesi Başkan yardımcılarından Sinan Yaşar'ın eniştesi olan eski AK Parti Dilovası İlçe Yönetici Saim Karakaya'ydı.

Aktif siyasette olmamasına rağmen organizasyonda elinde lateks eldivenleriyle daha önce Dilovası Belediyesi Meclis üyeleri tarafından mahkemeye verilen Saim Karakaya'nın olması akıllara bu sefer yine dağıtılan yemekleri Saim Karakaya mı verdi? ve Dilovası Belediyesi'ne ne kadar fatura edildi? sorularını gündeme tekrar getirdi.