Aşağıda 2021 MEB tablet başvurusu hakkında tüm merak ettiğiniz soruların cevabını kolaylıkla sizi yormadan vereceğiz. Sizler için açıklayıcı madde madde sorularınızın cevapları haberin detayında...

Koronanın sürecinin uzaması ve eğitimin telafisi için uzun bir süredir uzaktan eğitim yapılmaktadır. Uzaktan eğitim için gerekli olan materyallerin başında öğrencilerin kolaylıkla derslerini takip edebilmeleri için tablet ve bilgisayar gibi cihazlar gelmekte. Fakat bu imkana sahip olmayan bir çok öğrencimiz bulunmaktadır. Tam olarak bunun için devreye giren Milli Eğitim Bakanlığımız (MEB) öğrencilerimize ücretsiz tablet dağıtımı gerçekleştirmektedir.

Bakan Selçuk 2021 tablet dağıtımı ile ilgili şunları ifade etti:

İşte MEB ücretsiz tablet başvuru için tüm merak ettiğiniz sorular ve cevapları:

5. Faz MEB tablet başvurusu, dağıtımı başladı mı?
MEB tablet başvurusu nasıl yapılır?
MEB tablet başvurusu formu var mı?
MEB tablet başvurusu için başvuru linki nedir?
MEB ücretsiz tablet başvurusu sorgulama yapılabilir mi?
5. FAZ TABLET DAĞITIMI NE ZAMAN BAŞLADI?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen 500 bin tablet bilgisayarın 5. faz dağıtımı 15 Ocak 2021 Cuma günü başladı. 5. faz MEB tablet dağıtımları ile birlikte 45.620 öğrenciye daha tablet bilgisayarları ulaştı. Tablet bilgisayar desteğinin 5. fazıyla birlikte toplamda 359 bin 120 cihaz öğrencilere ulaştı.

MEB TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İnternette yapılan binlerce aramanın başında haliyle "MEB tablet başvurusu nasıl yapılır?" geliyor fakat şunu net ve kesin bir dille söylememiz gereken başvuruyu siz yapmıyorsunuz. Aşağıda ücretsiz dağıtılan tabletlerin hangi kriterlere göre ve kimlere nasıl verildiği madde madde yazılmaktadır.

MEB ÜCRETSİZ TABLET BİLGİSAYAR BAŞVURUSU FORMU VAR MI?

MEB tablet başvurusu formu olarak yapılan hiçbir aramanın karşılığı yoktur. Yani MEB'in kendi sitesinde dahi MEB ücretsiz tablet bilgisayar başvurusu formu bulunmamaktadır. Cep telefonlarınıza gelen veya sosyal medyada meb tablet başvurusu formu doldurma 2021, formu doldur, linki tıkla gibi dolandırıcılara itibar etmeyiniz.

MEB TABLET BAŞVURUSU İÇİN BAŞVURU LİNKİ NEDİR?

MEB tablet başvurusu linki olarak yapılan hiçbir aramanın karşılığı yoktur. Yani MEB'in kendi sitesinde dahi MEB ücretsiz tablet başvurusu linki bulunmamaktadır. Cep telefonlarınıza gelen veya sosyal medya formu doldur, linki tıkla gibi dolandırıcılara itibar etmeyiniz.

MEB TABLET BAŞVURUSU SORGULAMA YAPILABİLİR Mİ?

MEB tablet başvurusu formu, linki olmadığı üzere bir sorgulama ekranıda bulunmamaktadır.

BELEDİYELERİN TABLET BAŞVURUSU DEVAM EDİYOR

Bazı belediyeler de tablet kampanyası düzenlemeye başladılar. Belediyeler tarafından sağlanan tablet başvurusu için öğrenci adı soyadı, adresi bilgileri, veli bilgileri, okul sınıf bilgilerinin yazılması gerekiyor. İnternet üzerinden sağlanan başvuru formu tamamlandıktan sonra ücretsiz tablet başvuru işlemi gerçekleşiyor.

Kendi belediyenizi arayarak yada internet sitesi üzerinde böyle bir işlemin oluğ olmadığını sorabilir sonrasında gerekli işlemleri yerine getirebilirsiniz.

MEB UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ (ARALIK-OCAK)