Hakkari Valisi Ali Çelik sosyal medya hesabında yaptığı ''Tüm dostlarımıza Hakkâri'den selamlar'' sözleriyle Hakkari'nin muhteşem dağlarının manzarasıyla paylaşımda bulundu.

Vali Çelik paylaşımında ''Mir Kalesi'nden kuşbakışı Hakkâri'ye bakarken, Sümbül Dağı'nın görkemi ve dağ gölünün güzelliği karşısında insan hayranlığını gizleyemiyor. Bu güzelliklere tanıklık etmek büyük bir ayrıcalık. Tüm dostlarımıza Hakkâri'den selamlar…'' dedi.

 

Hakkari Kürtçe adı nedir?

Hakkâri - Vikipedi Hakkâri, (Kürtçe: Colemêrg) Hakkâri ilinin merkezi olan şehirdir.

Hakkari hangi ilden ayrıldı?

1926 yılında yapılan Ankara Antlaşması ile Musul dahil beş bölgesi ulusal hududlar dışında kalan Hakkari aynı yıl il statüsü kazanmıştır. 1933 yılında Van İline bağlanmış, 1936 yılında yeniden il statüsü kazanmıştır.

Hakkari'nin özellikleri nelerdir?

En dağlık yörelerden biri olan Hakkâri'nin yüzde 88'i dağlarla kaplıdır. 4.150 metre yüksekliğe ulaşan Cilo Dağı Hakkâri'nin önemli dağlarından biridir. Coğrafi konumu nedeniyle Hakkâri'de şiddetli karasal iklim hâkimdir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar aşırı soğuk ve kar yağışlı geçmektedir.

Hakkari'ye Ne zaman gidilir?

Yılın neredeyse yedi ayının kar yağışlı geçtiği kentte erken gelip uzun süren kış ayları, yaz aylarının kısa süreli olmasını sağlıyor. Kasım ile mart ayları arası kayak, nisan ve mayıs ayları rafting yapabileceğinin Hakkari'ye yayla turizmi için mayıs ila eylül ayları arasını tercih edebilirsiniz.

Hakkari'de gezilecek tarihi turistik yerler neresi?

Hakkari'ye ziyaret gerçekleştirmek isteyen turistler ve gezginlerin gezmesi ve görmesi gereken başlıca yerler; Cennet-Cehennem Vadisi, Meydan Medresesi, Urartu Mezarlığı, Kayme Sarayı, Dev Evleri, Zap Vadisi, Antik Kaya Kilisesi, Taş Köprü ve Peri Bacaları olarak ifade edilebilir.