Web site analizi, siteniz hakkında önemli bilgilere sahip olmanızı sağlayan iç ve dış SEO, içerik, site hızı gibi farklı analiz seçeneklerine sahip teknikler bütünüdür.

Site Hızı Analizi Nedir? Nasıl Yapılır?
Sayfalarınızın hızlı yüklenmesi ziyaretçilerinizin sitenizde daha uzun kalma oranlarını artırır.

Ayrıca site hızı Google algoritmalarından biridir. Arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak istiyorsanız sitenizin yüklenme süresinin 2 saniyeden fazla olmaması gerekir.

Web sitenizin hızını analiz etmek için “Google PageSpeed Insights” ya da “GTMETRİX” ile hız testi yapabilir ve detaylı raporlara ulaşabilirsiniz.

Web sitenizin hızında, sitenizin depolandığı sunucunun donanımı oldukça etkilidir.

Gelişmiş teknolojik özelliklere sahip yüksek donanımlı sunucuları kapsayan hosting çözümlerimizle hızlı açılan web siteleri hayal değil!

Seo Analizi Nedir? Nasıl Yapılır?
Web sitenizin google arama sonuçlarında yükselmesi için yapılan çalışmalar SEO (Search Engine Optimization) olarak adlandırılır.

SEO çalışmaları genellikle Google algoritmalarına göre şekillenen düzenli takip ve güncelleme gerektiren bir süreçtir. Bu nedenle bir SEO uzmanı ile çalışmanız, sitenizin Google sıralamasında rakiplerinize fark atmanızı sağlayacaktır.

SEO için detaylı analizler yapabileceğiniz popüler siteleri ve uygulamaları sıralayalım;

Majestic
Semrush
MOZ Pro
Ahrefs
BrowSEO
Screaming Frog SEO Spider
Google Search Console
İçerik Analizi Nedir? Nasıl Yapılır?
Seo çalışmalarının odaklarından biri de özgün, güncel ve kaliteli içeriktir. Bu türde içerikler sıralamalarda zirveye oynamanızı kolaylaştırır.

Yoast SEO gibi uygulamalarla metinlerinizin özgünlük ve okunabilirlik derecelerini görebilirsiniz.

İç ve Dış Seo Nedir? Analiz Nasıl Yapılır?


İç Seo Nedir?

İçeriğinizin kalitesinin arama sonuçlarına yansıması için anahtar kelime kullanımı, linkleme gibi SEO stratejilerin kullanılmasını kapsar.

Dış Seo Nedir?

Dış seo, bir web sitesinin dış bağlantılardan aldığı linkler ve referansların tamamını kapsar. Farklı sitelerden web sitenize aldığınız linklere “Backlink” adı verilir. Alınan linklerin özgün ve kaliteli içeriklerden ve doğru kelimelerden gelmesi ve ilgili sayfaya yönlendirilmiş olması önemlidir.

turhost.com