AKP ilçe başkanı Cemallettin Kaflı, Gebze Teknik Üniversitesi ile Gebze’nin eğitimde marka kent olacağını söyledi.
 
AKP Dİlovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, açılacak olan fakültenin özellikle sanayi üniversite işbirliği içersinde olacak olan bazı bölümlerinin Dilovası'na kurulmasını temenni etti.
 
AKP  Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, Gebze Teknik Üniversitesinin TBMM’de görüşülerek yasalaşması sonrasında yazılı basın açıklamasında bulundu.  Kaflı yaptığı açıklamada “Kanun teklifinin yasalaşmasında emeği geçen başta Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanımız ve Bakanımız Sayın Fikri Işık Bey olmak üzere; Kocaeli Bölge Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ali Okur nezdindeki tüm emek sarfedenlere Gebze’miz ve tüm Gebze’de eğitim görebilme imkanı bulabilecek yeni nesiller adına teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye’de endüstrinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde, fakülte ve enstitüleri planlanan ilk üniversite olan Gebze Teknik Üniversitesi, 2015- 2016 yılında Gebze Teknik Üniversitesi  adı altında öğrenci alımı yaparak eğitime başlayacak.Bizlerde Gebze Teknik Üniversitesinin bölgemize kazandırılması ve Türkiye'nin sanayi lokomotifi şehrinin eğitimde de marka haline gelme yolunda önemli bir adım atılmıştır.”
 
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ
 
Gebze Teknik Üniversitesi'nin hayırlı olmasını dileyen AKP Dİlovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, açılacak olan fakültenin özellikle sanayi üniversite işbirliği içersinde olacak olan bazı bölümlerinin Dilovası'na kurulmasını temenni etti. Akbulut, "Bölgemizin gelişmesi için büyük önem taşıyan Gebze Teknik Üniversitesi'nin açılacak olan fakültelerinin bölgemizde bulunan TÜBİTAK ile işbirliği içerisnde olacak olması bizleri sevindirirken, ayrıca son yıllarda sürekli dile getirdiğimiz Sanayi-Üniveriste işbirliğinin de oldukça önemsenmesi gerekir. Gebze Bölgesi'nde bulunan 9 OSB'nin 5'i ve OSB büyüklüğünde olan bir sanayi sitesi Dilovamızda faaliyet göstermektedir. Sanayinin can damarı olan Dilovası'nın da kurulacak olan üniversite'den ciddi oranda faydalanması için Sanayi-Üniveriste söyleminin hayata geçirilmesi için çok önemli bir fırsattır."dedi.