AKP’nin tamamlanan Gölcük, Karamürsel, Çayırova, İzmit kongrelerinin ardından, yarın Kartepe İlçe Kongresi yapılıyor.  Uzunçiftlik Düğün Salonunda saat 14.00’de başlayacak kongreye, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılacakları açıklandı.

KANDAZ YENİDEN ADAY

AKP Kartepe Kongresinde 431 delegenin oy hakkı var.  Başarılı bir dönem geçiren İlçe Başkanı Hasan Kandaz, parti genel merkezi tarafından yeniden aday gösterildi. Hatice Bilecek isimli parti üyesi bir bayan, kendisinin de kongrede aday olacağını açıklamıştı. Ancak bugün kongrenin tek liste ile yapılması bekleniyor.

ÜÇTE İKİSİ YENİ İSİMLER

Aday belirleme sürecinde ilçe başkanlığı için adı geçenlerden biri olan Av.Mustafa Kocaman, mevcut İlçe Başkan Yardımcısı Zeynep Kuşçu, Kandaz’ın 30 kişilik ilçe yönetimi listesinde yer alıyorlar.  İlçe yönetimine İzmit’teki Şelale Kafe’nin işletmecisi Mehmet Tanta, işadamı Necdet Subaşı, Av.Hülya San Şener de bulunacaklar.  Emek Mahalle Başkanı Yüksel Dilek’in de ilçe yönetim kurulu listesinde olduğu öğrenildi.  İlçe Başkanı Kandaz yeni yönetim kurulunun üçte ikisinin yeni isimlerden oluşacağını yönetimde 6 kadın üye ile, 35 yaş altında 9 gencin  bulunacağını açıkladı. Kartepe ilçe kongresinde 41 il kongresi delegesi de belirlenecek.