Dilovası Belediye Kültür Müdürü Ayhan Akbulut ilçede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan kültür merkezinin tamamlanması ile birlikte tiyatro okulu kurmak için harekete geçeceklerini söyledi.
Gebze’nin henüz yeterli olmadığı bilinen kentleşme ve kentleşmesinde sosyal kültürel etkinliklerin artmasında ve canlanmasında Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi öncesi ve sonrası dönem arasındaki farkı, dönemleri yaşayanlar ve işin içinde olanlar biliyor. Darıca ve Dilovası’nda bitmek üzere olan, Çayırova’da henüz tasarlanan kültür merkezleri şüphe yok ki bölgemizin bu ilçelerinde de kültür sanata paralel olarak kentleşmeyi ve şehirleşmeyi arttıracak. Dilovası’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve inşaatı süren kültür merkezini en heyecanla bekleyen isimlerin arasında ise Dilovası Belediyesi Kültür Müdürü Ayhan Akbulut geliyor.
 
İDDİALI VE İDEALİST
 
Belediyede altı yıl önce göreve başlayan ve çeşitli birimlerde görev üstlendikten sonra Kültür Müdürlüğü görevine getirilen Ayhan Akbulut oldukça iddialı. Kültür merkezinin sadece çeşitli sanatçıların ve toplulukların katılımıyla etkinlikler düzenlenen bir mekan olmaktan öte ilçenin kültür ve sanatta üreten mekanı olacağını kaydeden Akbulut salon faaliyete geçer geçmez tiyatro okulu açacağını söyledi.
 
ZEKİ OBDANLI ÇOCUKLAR OYNAMIŞLARDI
 
Dilovası’nda geçtiğimiz yıllarda Yaprak Yüksek öğretmen öncülüğünde Mehmet Zeki Obdan İlkokulu öğrencileri tarafından oyun sahnelendiğini ve büyük beğeni topladığını belirten Akbulut, “Dilovası tiyatro başta olmak üzere her sanat dalında yeteneğin adeta keşfedilmeyi beklediği bir ilçe. Bize düşen bu yeteneklerin diledikleri sanatı icra edecekleri zemine sahip olmaları. Bu anlamda kültür merkezi eşi benzeri bulunmaz bir fırsat. Önceliğimiz tiyatro olacak ve sırasıyla diğer sanat dallarında da üretime yönelik çalışmalar yapacak, topluluklar kuracak veya ferdi yeteneklere kol kanat gereceğiz. Ben iddia ediyorum ki Dilovası’ndan dünya çapında tiyatrocular, sanatçılar yetişecek” diye konuştu. Gebze Darıca Dilovası Sivaslılar Derneği’nin programına abisi, AKP Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ile birlikte katılan Ayhan Akbulut, bu vesileyle hemşerileri ile bir araya gelmekten de büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.