MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Dilovası’nda bulunan çiftliğinde Kocaeli Teşkilatı ve Kocaeli basınını iftarda ağırladı. Türkkan ve yemeğin baş konuklarından olan MHP Kocaeli eski Milletvekili Cumali Durmuş yemek sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Basın mensuplarının sorularına cevap veren MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilme şansının matematiksel olarak sıfır olduğunu ifade ederken, MHP Kocaeli eski Milletvekili Cumali Durmuş, Cumhurbaşkanlığı seçiminde matematiksel olarak bakıldığında birinci turda seçilme şansının Ekmeleddin İhsanoğlu’nun daha yüksek olduğunu söyledi.

MİLLETVEKİLİ OLMAK OLMAZSA OLMAZIM DEĞİL

Hiçbir zaman siyasetten çıkmadığını dile getiren MHP eski Milletvekili Cumali Durmuş,  Milletvekilliği için şu anda bir şey diyemem. Bu herkesin gönlünde olan bir şeydir. Ancak, benim olmazsa olmazım milletvekili olmak değildir. Şuan ülkemizin daha önemli problemleri var” dedi.  İl Başkanlığı sürecinde bir müdahalem olmadı ancak her adayı sevmek zorunda değiliz diyen Durmuş, Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında yaptığı değerlendirme de; “ Birinci turda matematiksel olarak baktığımızda seçilme şansı en yüksek olan Ekmeleddin İhsanoğlu’dur” diye konuştu.

5 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIRIM

 Ben milleti irrite eden bir başbakan görmekten yoruldum diyen Durmuş, “ Başka partilerin hastalığı zaman zaman bize de sirayet etti. Partililerimiz nezaket sınırlarını aşarak siyaset yapılmaya çalıştı. Bana bıraksalar Kocaeli’de MHP’den 5 vekil çıkartırım. 2015 genel seçiminde MHP’nin başarılı bir performans çizeceği kanaatindeyim” dedi.  Partinin 5-6 vekil çıkartabilecek demokratik bir yapısı var diyen Durmuş, “  Ancak sahada doğru siyaset yapmak gerekir. Parti kendi değerlerini topluma sunabilmeli. Diğer partilerden başkan adayları çıkarmamalıdır. Benim partili arkadaşlarım diğerlerinden yetersiz ya da duyarsız değil. Oradan buradan alıp vitrin yapayım derseniz seçmene ideolojinizi anlatamazsınız. MHP kendi seçmenini militanlaştırmalıdır. Başbakan’ın nefret diliyle Gezi olaylarına gelen sürecini iyi okumak gerekiyor. Bundan önceki süreçte CHP’ye bir Mansur Yavaş’ı ya da Ekmeleddin İhsanoğlu getirilseydi kapıdan içeri belki de sokulamazdı” ifadelerini kullandı.

FARKLILIK OLMALIYDI BUNU İFADE ETTİK

Bu ülkede huzurla yaşamak istiyorum diyen Durmuş, “ siyaset sığ düşünenlerin yapacağı bir iş değil. Doğru anlayıp yorumlayanlar siyaset yapabilir “dedi. Geçmişte Kocaeli MHP de siyaset yapan onlarca kişi var diyen Durmuş, “ Bu kişiler milletvekilliği süresi bittiğinde ya küsüp kenarda oturdu ya da başka bir yol çizdiler. Siyasette zaman zaman değişim istenebilir. MHP ideolojik bir parti olduğu için ona göre hareket etmelidir. Siyasete bulaşan insanların kendini tecrit etmesi olmaz” dedi. Durmuş, bazen patavatsız davranıp doğruları söylüyorum ama artık haklı çıkmaktan yoruldum diye konuştu. MHP’nin genel kurulundan genel başkan Devlet Bahçeli yerine diğer aday Koray Aydın’ı desteklediği için Bahçeli ile aralarının açık olduğu söylentilerine cevap veren Durmuş, “ Tercih farklılığı vardı. Bize göre farklılık olmalıydı. Bunu ifade ettik. Sayın Bahçeli genel başkanımızdır. MHP sorumluluğu içinde yorulmak hizmet etmek neyse onu yapıyorum” dedi.

ADAY OLUNMAZ MİLLET İSTER

 2015 genel seçimlerinde tekrar milletvekili adayı olup olmayacağı yönünde gelen soruya hiçbir siyasetçi kendisi aday olmaz millet ister diyerek cevap veren Türkkan, milletvekili seçimine daha çok var. Dengeler sil baştan değişebilir” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimi için Türkiye ilk defa bu şekilde seçime gidiyor diyen Türkkan, “ insanlar nasıl davranması gerektiğini bilmiyor. Ekmeleddin İhsanoğlu, 9 partinin ortak adayı. Birinin çok fazla bu işe sarılıp sahiplenmesi diğerlerini dılşarıda bırakır. Bu dengeyi iyi kurmak gerekir “ diye konuştu. Başbakan Erdoğan’ın cezaevine gitmesi gerektiğini ifade eden Türkkan, eğer giderse kendisini ziyarete gideceğini söyledi.